MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Ryż po staropolsku

Forma potrawy: Dania główne


25 dag ryżu
1/2 litra wywaru z drobiu
10 dag suszonych śliwek
8 dag grzybów suszonych
100 ml śmietany
żółtko
zielenina
sól, pieprz
sok z cytryny

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Cebule nadziewane pieczarkami

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Zapiekane, Inne potrawy

 
4 duże cebule
100 g pieczarek
2 łyżki tartej bułki
3 łyżki masła
200 g bulionu
sól, pieprz
 

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Wiedeńska legumina ryżowa z morelami

Forma potrawy: Sałatki, Desery

 
1/2 szkl. ryżu
1/2 litra mleka
cukier waniliowy
3-4 łyżki cukru
2 łyżki likieru
słoik kompotu morelowego
2 łyżeczki żelatyny
szklanka bitej śmietany
 

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Sałatka z groszku i mandarynek

Forma potrawy: Sałatki

20 dag zielonego groszku lub groszku konserwowego z puszki
6 mandarynek
4 plastry szynki
4 łyżki majonezu
cukier
sól

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Sałatka pomidorowa ze śmietaną

Forma potrawy: Sałatki

 
0,5 kg pomidorów
połowa szklanki gęstej śmietany lub jogurtu lub maślanki lub zsiadłego mleka
łyżka majonezu
5 orzechów włoskich
sól
pieprz
 

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Pasteryzowana mizeria z ogórków

Forma potrawy: Przetwory


młode ogórki
sól
kwasek cytrynowy
pieprz

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Kalafiory pasteryzowane

Forma potrawy: Przetwory

 
kalafiory
kwasek cytrynowy
woda
 

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Ogórki na ostro

Forma potrawy: Przetwory

2,5 kg ogórków
60 dag cukru
1,5 szkl octu
8 łyżek oleju
2 łyżki soli
2 łyżki chili w proszku

potrawa z warzyw » zobacz przepis