MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Zapiekanka z dyni, migdałów i jaj

Forma potrawy: Zapiekane

400 g obranej dyni
100 g drobno zmielonych migdałów
100 g świeżo startego parmezanu
6 jaj
60 g miękkiego masła
sól
biały pieprz

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Najprostsza surówka z cukinii

Forma potrawy: Sałatki

250–300 g cukinii
3–4 łyżki śmietany
sól
2 łyżeczki cukru
sok z cytryny

Dodatkowo:
gruszki
jabłka
śliwki renklody

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Parfait dyniowe

Forma potrawy: Desery

300 g dyni (np. Hokkaido)
250 g śmietany kremowej
100 g miodu
1–2 laski wanilii
50 g ciasteczek migdałowych (amaretti)

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Ryż z rodzynkami

Forma potrawy: Dania główne

20 dag ryżu
400 ml mleka
4 dag masła
wanilia
sól
10 dag rodzynków
3-4 żółtka
5 dag masła do żółtek
6-8 dag cukru pudru
20 ml likieru Maraschino

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Ziemniaki po polsku

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

1 kg ziemniaków
tłuszcz
tarta bułka
sól, pieprz

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Cukinia faszerowana

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki

2 średnie cukinie
250 g mielonej wieprzowiny
250 g mięsa z krabów
2 jaja
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu ostrygowego
szczypta mielonego imbiru
sól, świeżo zmielony pieprz
3 łyżki mąki ziemniaczanej
olej do smażenia

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Papryka konserwowa

Forma potrawy: Przetwory

1 kg papryki

zalewa:
5 szklanek wody
1 szklanka octu
łyżka soli
4 łyżki curku

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Pasta sojowa

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania

25 dag soi
1 jajko
4 łyżki ketchupu
sól, pieprz

potrawa z warzyw » zobacz przepis