Forma potrawy: Desery
4 żółtka
2 białka
250g sera Mascarpone
0,25 / 60g szklanki miałkiego cukru
0,75 szklanki bardzo mocnej kawy esspresso
0,25 szklanki alkoholu (np. likier kawowy, koniak, spirytus - wariacje w przepisie)
około 20 szt. biszkoptów - paluszków
kakao gorzkie lub drobne wiórka gorzkiej czekolady
duże pudełko biszkoptów
3/4 kg niezbyt dużych truskawek
4 białka
25 dkg drobnego cukru
kawałek wanilii
4 łyżeczki żelatyny
Forma potrawy: Desery
15 dag podłuznych biszkopcików
pół kostki masła
torebka galaretki cytrynowej (na 1/2 litra wody)
10 dag tłustego serka śmietankowego
pół szklanki brązowego cukru kandyzowanego
2 łyżki soku z limetek
500 ml śmietany kremówki
Forma potrawy: Desery
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
4 serki homogenizowane waniliowe
200 ml śmietany kremówki ( 30-36%)
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki Żelatyny spożywczej
1 Galaretka o smaku truskawkowym
1 jabłko
kawałek arbuza
Sernik truskawkowy lub malinowy
50 dag sera twarogowego tłustego lub półtłustego
25 dag malin lub truskawek
1 torebka galaretki malinowej lub truskawkowej
1 1/2 szklanki śmietany kremówki
1 torebka cukru waniliowego
10 dag cukru
połowa cytryny
30 dag biszkoptów
Forma potrawy: Ciasta
3 duże jabłka
3 jajka
6 szt. biszkoptów
1/6 kostki masła
4-5 łyżek cukru
1 op. cukru pudru
cytryna
1/2 szkl. mleko
Forma potrawy: Desery
1 szklanka gęstych powideł śliwkowych
4 białka
10 łyżek śliwowicy (100ml.)
12 biszkoptów
Do przybrania:
po 4 śliwki z jasną i ciemną skórką (np.mirabelki i węgierki)
Forma potrawy: Ciasta
kg trzykrotnie mielonego białego sera
szklanka cukru
4 jajka
opakowanie budyniu waniliowego
zapach waniliowy
sól
opakowanie biszkoptów
polewa czekoladowa
rodzynki (niekoniecznie)