15dag podłuznych biszkopcików
pół kostki masła
torebka galaretki cytrynowej (na 1/2 litra wody)
10dag tłustego serka śmietankowego
pół szklanki brązowego cukru kandyzowanego
2 łyżki soku z limetek
500ml śmietany kremówki
Stopić masło, wymieszać z pokruszonymi biszkopcikami. Przełożyć do natłuszczonej tortownicy, równomiernie rozsmarować na spodzie. Wstawić do lodówki.
Przygotować galaretkę wg. opisu na opakowaniu, dodając tylko połowę wody. Odłożyć w chłodne miejsce.
Twaróg utrzeć z 10 dag cukru, cukrem waniliowym i sokiem z limetek. Śmietanę ubuć na sztywno. Gdy galaretka zacznie gęstnieć, dodać do niej najpierw masę serową, a następnie bitą śmietanę.
Przygotowany krem rozsmarować w tortownicy na biszkoptiowym spodzie. Wstawić na 3 godziny do lodówki. Posypać resztą cukru. Można udekorować np. plasterkami limetki, melisą cytrynową i cząstką małego ananasa.