cojemy.pl > Przetwory > Przetwory z warzywami > Przetwory z pomidorem > Przepisy na potrawy > Strona numer 2

Przetwory z pomidorem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta bez jajek
Przetwory z alkoholem Przetwory z grzybami Przetwory z innymi składnikami Przetwory z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Przetwory z mięsem Przetwory z nabiałem oraz jajami Przetwory z napojami Przetwory z owocami Przetwory z pieczywem Przetwory z przyprawami Przetwory z warzywami
Przetwory z bakłażanem Przetwory z brokułami Przetwory z burakiem ćwikłowym Przetwory z cebulą Przetwory z chrzanem Przetwory z cukinią Przetwory z czosnkiem Przetwory z dymką (pęczkiem dymki) Przetwory z dynią Przetwory z fasolką szparagową Przetwory z kalafiorem Przetwory z kapustą Przetwory z koperkiem lub koperem Przetwory z marchewką Przetwory z ogórkiem Przetwory z papryką Przetwory z papryką chili Przetwory z pietruszką Przetwory z pomidorem Przetwory z porami Przetwory z rozmarynem Przetwory z selerem Przetwory ze szpinakiem

Kolorem zielonym zaznaczono pomidor

Sałatka na zimę

Forma potrawy: Przetwór
2kg ogórków świeżych (może być więcej)
2kg pomidorów zielonych
1kg cebuli i 1kg papryki
» zobacz przepis

Leczo z cukinii lub kabaczka

Forma potrawy: Przetwór, Danie główne
cukinia
cebule
pomidory i/lub koncentrat pomidorowy
kiełbasa lub kawałki mięsa
świeża papryka
» zobacz przepis

Ratatouille

Forma potrawy: Przetwór
Składniki na 3 słoiki po 400ml
4 nieduże cukinie
2 bakłażany
5 pomidorów
3 cebule
5 ząbków czosnku
szklanka oliwy lub oleju
sól
tymianek
» zobacz przepis

Chutney dyniowo-pomidorowy

Forma potrawy: Przetwór, Sos
400g dyni
300g pomidorów
sól
2 duże cebule pokrojone w talarki
2 ząbki czosnku pokrojone w słupki
1 łyżeczka zmielonej gorczycy
1 łyżeczka rozgniecionych ziaren pieprzu
1 laska cynamonu
250ml octu
200g brązowego cukru
» zobacz przepis

Sos pomidorowy na jesień i zimę

Forma potrawy: Przetwór, Sałatka lub surówka
1,5kg dojrzałych pomidorów
1 cebula
1 marchewka
1 łodyga selera naciowego
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka tymianku
1 listek laurowy
1 łyżeczka ziół prowansalskich
do smaku:
cukier
sól
świeżo zmielony pieprz
oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy
» zobacz przepis

Fasolka szparagowa w pomidorach

Forma potrawy: Przetwór
1kg fasolki szparagowej
20dag cebuli
20dag marchwi
100ml oleju
3 łyżki cukru
1 łyżka soli
1 łyżka octu
liść lurowy
1/2 litra przecieru pomidorowego
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.