Ciasto:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 kostki miękkiej margaryny
0,5 szklanki cukru
2 jaja
żółtko
Masa budyniowa:
litr mleka
3 budynie czekoladowe
Masa serowa:
pół kostki miękkiej margaryny
pół szklanki cukru
4 serki waniliowe
3 jaja
białko
budyń śmietankowy
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe
Zagnieść ciasto z podanych składników i wyłożyć je na prostokątną blaszę.
Ugotować budynie czekoladowe, gorące przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować.
Odstawić do wystudzenia.
Margarynę utrzeć z cukrem i stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka.
Następnie wsypać budyń śmietankowy, wymieszać.
Na końcu lekko mieszając połączyć z pianą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym.
Wstawić na 40 minut do piekarnika nagrzanego do 180 st. C
Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami.