Forma potrawy: Sałatki, potrawa wegetariańska
250 g dyni
2–3 marchewki
2–3 jabłka
śmietana lub sos majonezowo-jogurtowy, lub sos curry
przyprawy do smaku
Dynię i marchewkę utrzeć na tarce jarzynowej, jabłka drobno pokroić lub utrzeć.
Składniki wymieszać, polać wybranym sosem, przyprawić do smaku.
Forma potrawy: Sałatki
250 g dyni
200 g śliwek
sok z cytryny
miód lub sos curry
Forma potrawy: Sałatki
300 g miąższu dyni
100 g śliwek węgierek
200 g winogron
2 jabłka
50 g orzechów włoskich
świeża melisa lub mięta
miód
Forma potrawy: Sosy
5 dag korzenia chrzanu
1 marchewka
5 dag śmietany
2 łyżki soku z cytryny
cukier i sól
Marchwica mózgu (jajecznica z marchewką)
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania
Masło
Jajka ile chcesz
Marchewka ile chcesz
Pieprz
Cynamon
Opcjonalnie wanilia