MENU
ZWIŃ MENU

Sałatka z boczniaka

Formy potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki, potrawa wegetariańska, czas przygotowania: 20 min.

Składniki

30 - 40 dag boczniaka
2 - 3 cebule
szczypiorek
pieprz

Przyrządzanie

Grzyby opłukać, wrzucić do wrzącej posolonej wody. Gotować około 10 minut. 

Następnie wodę odcedzić i grzyby pokroić w plasterki. Dodać drobno posiekaną cebulę i pieprz. 

Podawać na zimno z majonezem, posypane szczypiorkiem.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Prosta sałatka z soi

Forma potrawy: Sałatki

1 szklanka ugotowanej soi
1/2 selera
3 ogórki kwaszone
2 jabłka
1 butelka śmietany
sól, pieprz do smaku

Wiosenna sałatka z młodych ziemniaków

Forma potrawy: Sałatki

12 młodych, niezbyt dużych, lub 8 większych ziemniaków
pęczek dymki
1 mały słoiczek lekkiego majonezu

Opcjonalnie:
1 jogurt naturalny
pół zielonego ogórka

Sałatka z kurczaka i kukurydzy

Forma potrawy: Sałatki

1 puszka ziaren kukurydzy
1 papryka
kawałek zimnej ugotowanej kury (może być kurczak z puszki)
2 jabłka
pół cytryny
2 łyżki oliwy
sól, pieprz

Sałatka marchewkowo-jajeczna

Forma potrawy: Sałatki

 
1 część marchewki
1 część jaj na twardo
1/2 części jabłek
majonez