Forma potrawy: Sałatki
3 banany
5 łyżek ryżu ugotowanego na sypko
pół selera
10 dag szynki
5 łyżek majonezu
2 łyżki śmietany
łyżka soku z cytryny
curry
sól, cukier
Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, po czym pokroić w plasterki grubości pół cm.
Szynkę pokroić w drobne cząstki.
Seler obrać i zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny, po to aby brzydko nie ściemniał.
Do majonezu dodać śmietanę i curry.
Wymieszać wszystkie składniki z ryżem, doprawić solą i/lub cukrem.
Forma potrawy: Sałatki
pół szklanki ryżu
słoik pieczarek w zalewie naturalnej
15 dag szynki konserwowej
pół puszki groszku konserwowego
3 łyżki śmietany
3 łyżki majonezu
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
sok z cytryny
sól
pieprz
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
banan
plaster arbuza obrany z pestek
kilka kropel soku z cytryny
Wiedeńska legumina ryżowa z morelami
Forma potrawy: Sałatki, Desery
1/2 szkl. ryżu
1/2 litra mleka
cukier waniliowy
3-4 łyżki cukru
2 łyżki likieru
słoik kompotu morelowego
2 łyżeczki żelatyny
szklanka bitej śmietany
Forma potrawy: Ciasta, Inne potrawy
1,5 szklanki ryżu
2 szklanki mleka
1 szklanka wody
sól
1 łyżka masła
1 paczka cukru waniliowego
50 dag moreli
3 jaja
2-3 łyżki cukru
bułka tarta, tłuszcz do formy