MENU
ZWIŃ MENU

Pasta drożdżowa

Formy potrawy: Inne potrawy, Śniadania, potrawa wegetariańska

Składniki

2 cebule
trochę oleju
10 dkg drożdży
1/4 szkl. płatków owsianych lub 1 szkl. startego selera
natka piertuszki
pieprz ziołowy

Do podania:
chleb
kiszone ogórki

Przyrządzanie

Cebulę udusić na oleju z dodatkiem wody. Dodać do tego drożdże ciągle mieszając.

Po 5-10 minutach po zagotowaniu dodać do zagęszczenia płatki owsiane lub starty seler, trochę natki pietruszki, pieprzu. Smażyć do zagęszczenia.

Podawać z chlebem i kiszonym ogórkiem.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Pasta z makrelą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

makrela wędzona
marchew surowa
cebula
1-2 łyżki majonezu

Pasta karotenowa

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

2 średniej wielkości marchewki
15 dag twarogu
7 dag margaryny lub masła roślinnego
sól i cukier

Pasta z makreli z cebulą

Forma potrawy: Kolacje, Śniadania

puszka makreli w pomidorach
ostry keczup
cebula
sól i pieprz
papryka w proszku

Pasta bakłażanowa do chleba

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

1 kg bakłażanów
2 małe cebule
1,5-2 cytryny
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz