500g pieczonego kurczaka
2 ogórki
2 pomidory
Marynata do kurczaka:
4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oliwy
1/2 łyżki octu winnego
1/2 łyżeczki imbiru w proszku
2 łyżki cukru, pieprz
Marynata do ogórków:
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka oliwy
Z kurczaka zdjąć skórę, wyjąć kości. Mięso pokroić na kawałki o wielkości 2 centymetrów.
Przygotować marynatę do kurczaka. Sos sojowy połączyć z octem i oliwą. Dodać imbir, cukier i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać.
Do salaterki włożyć pokrojonego kurczaka, zalać marynatą, wymieszać, odstawić na godzinę do lodówki.
Ogórki i pomidory pokroić na plasterki.
Przygotowac marynate do ogórków. Łyżeczkę soli rozetrzeć z łyżeczką oliwy, zalać pokrojone ogórki i rownież odstawić do lodówki na godzinę.
Przed podaniem wyjąć kurczaka z marynaty, ułożyć na środku okrągłego półmiska. Marynatę zachować. Dookoła kurczaka ułożyć na przemian ogórki i pomidory. Całość polać marynatą z kurczaka.