MENU
ZWIŃ MENU

Kotlety de Volaille z pieczarkami

Forma potrawy: Dania główne

Składniki

4 piersi z kurczaka
20 dag pieczarek
masło do smażenia
5 dag migdałów
1 żółtko, 2 jajka
posiekana natka
10 dag tartej bułki
sól, pieprz

Do podania:
frytki
pomidory

Przyrządzanie

Piersi kurczaka oczyścić z błon i ścięgien, odciąć gruby koniec kości skrzydłowej. Mięso rozbić tłuczkiem, nadając kształt wydłużonego liścia.

Pieczarki pokroić w paski i usmażyć na maśle. Migdały sparzyć, obrać ze skórek, zetrzeć na tarce. Wymieszać z grzybami, żółtkiem i natką, doprawić.

Mięso posypać przyprawami, pośrodku ułożyć farsz, ciasno zwinąć w rulon, nadając mu kształt cygara.

Panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na dużej ilości masła.

Gdy kotlety się przyrumienią, zmniejszyć ogień i dosmażyć.

Podawać z frytkami i pomidorami.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Kotlety do volaille

Forma potrawy: Dania główne

Pierś z dużej kury z małą kostką mostkową
15 dkg masła
1 jajko
tarta bułka
smalec do smażenia

Do podania:
frytki

Kotlety baranie zapiekane z pieczarkami

Forma potrawy: Dania główne

 
8 kotletów z młodej baraniny z kostką
200 g parmezanu
200 g pieczarek
3 łyżki masła
20 g słoniny
1 cebula
2 łyżki tartej bulki
50 ml bulionu
1 łyżeczka pokrojonej zielonej pietruszki
sól, pieprz
 
Do podania:
kartofle jako purée
czerwona kapusta
 

Kotlety schabowe panierowane i duszone

Forma potrawy: Dania główne

4 kotlety schabowe z kostką
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
4 łyżki tartej bułki
2 jaja
1/2 cebuli
250 ml bulionu (może być z kostki)
120 g utartego chrzanu
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz

Do podania:
kartofle
kapusta kiszona

Schab karkowy z grilla (z rusztu)

Forma potrawy: Dania na grilla

1 kg schabu karkowego
150 g tartego sera żółtego
2 łyżki oleju
1 łyżka mielonej papryki ostrej
1 łyżka mielonej papryki slodkiej
1 łyżeczka kminku
sól