Kotlety de Volaille z pieczarkami

Składniki potrawy

4 piersi z kurczaka
20dag pieczarek
masło do smażenia
5dag migdałów
1 żółtko, 2 jajka
posiekana natka
10dag tartej bułki
sól, pieprz

Do podania:
frytki
pomidory

Przyrządzanie

Piersi kurczaka oczyścić z błon i ścięgien, odciąć gruby koniec kości skrzydłowej. Mięso rozbić tłuczkiem, nadając kształt wydłużonego liścia.

Pieczarki pokroić w paski i usmażyć na maśle. Migdały sparzyć, obrać ze skórek, zetrzeć na tarce. Wymieszać z grzybami, żółtkiem i natką, doprawić.

Mięso posypać przyprawami, pośrodku ułożyć farsz, ciasno zwinąć w rulon, nadając mu kształt cygara.

Panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na dużej ilości masła.

Gdy kotlety się przyrumienią, zmniejszyć ogień i dosmażyć.

Podawać z frytkami i pomidorami.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl