MENU
ZWIŃ MENU

Jaja po wiedeńsku

Forma potrawy: Śniadania, potrawa wegetariańska

Składniki

2 jaja
10g masła
sól

Przyrządzanie

W rondelku zagotować wodę. Do szklanki wybić uprzednio umyte jaja i nie mieszając wstawić do kąpieli wodnej na 3-4 minuty.

Obserwować kolejne zmiany białka i żółtka.

Gdy białko jest już ścięte, wyjąć szklankę z wody, postawić na podstawce z łyżeczka, na jajo dać porcje świeżego, surowego masła i szczyptę soli.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Jaja po węgiersku

Forma potrawy: Śniadania

4 jaja
4 pomidory
2 cebule
papryka
sól
tłuszcz

Omlet pospolity

Forma potrawy: Śniadania

4 jaja
4 łyżki mleka
ćwierć łyżki soli
2 łyżki masła

Miodowy koktajl

Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe

4 łyżeczki płynnego miodu
1,5 szklanki mleka
2 jaja
szczypta cynamonu
2 plasterki pomarańczy

Parówki w szlafroczkach

Forma potrawy: Śniadania

40 dag cienkich parówek
3 jaja
5 dag mąki
sól, pieprz