Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, potrawa wegetariańska, dla ilu osób: 4, czas przygotowania: 20 min.
2 grejpfruty
2 łyżki wina imbirowego
2 łyżki brunatnego cukru
4 kandyzowane wiśnie, przekrojone na połówki
Przepołowić grejpfruty i za pomocą ząbkowane noża oddzielić miąższ.
Połówki grejpfruta ułożyć przeciętą stroną do góry na ruszcie, na arkuszu folii. Polać 1 łyżką wina imbirowego i posypać połową łyżeczki brunatnego cukru. Opiekać, aż będą gorące i lekko zarumienione.
Owoce rozłożyć na 4 talerzach. Przybrać kandyzowaną wiśnią. Sokiem, który wypłynął w trakcie opiekania, polać grejpfruty i od razu podawać.
Forma potrawy: Przetwory
750g czereśni
1 średni grejpfrut
kg cukru żelującego
Forma potrawy: Sałatki
1 pierś kurczaka (25 dag)
2 pomarańcze (35 dag)
1 grejpfrut (35 dag)
2 cykorie (30 dag)
sałata lollo rosso
1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanej świerzej lub mrożonej bazylii
2 łyżki oliwy
2 łyżeczka utłuczonego czarnego pieprzu
sól
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
30 dużych krewetek (mrożonych lub świeżych)
3 mandarynki
2 świeże brzoskwinie
1 grejpfrut malinowy
Galaretka:
250 ml białego wytrawnego wina
2 łyżeczki żelatyny
Forma potrawy: Sosy
10 świeżych czerwonych papryczek chilli
1-2 ząbki czosnku
2 łyżeczki bulionu
5 cm kawałka świeżego imbiru
4 łyżki soku cytrynowego
sól