MENU
ZWIŃ MENU

Cukinia z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla, potrawa wegetariańska

Składniki

1 średnia cukinia
ok. 100 ml oliwy
ocet winny
1 łyżka posiekanej mięty
1 łyżka posiekanego tymianku
sól

Przyrządzanie

Cukinię pokroić wzdłuż na plastry grubości ok. 0,5 cm.
 
Oliwę wymieszać z ziołami, doprawić solą. Tak przygotowaną oliwą posmarować każdy plaster cukinii (z dwóch stron).
 
Piec na grillu ok. 2 minut z każdej strony.
 
Podawać na gorąco, delikatnie skropione octem winnym.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Cukinia faszerowana z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

cukinia 2
kukurydza z puszki 10 dkg
szynka wędzona 5 dkg
ser żółty tarty 5 dkg
oliwki
sól
pieprz

Cukinia serowa z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

oscypek ( nie wędzony) 60 dag
cukinia 2 szt
tymianek 1 kubeczek
oliwki 10 dag
oliwa 4 łyżki płaskie
szczypiorek

Cukinia z grilla z sosem jogurtowym

Forma potrawy: Dania na grilla

cukinia 1 szt
jogurt
pietruszka - nać
oliwa z oliwek
cytryna
czosnek kilka ząbków
sól
pieprz

Szaszłyczki wieprzowe z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

8 sznycli wieprzowych
pęczek bazylii
kawałek parmezanu
8 plasterków szynki
sól, pieprz