Chińska zupa jarzynowa

Składniki potrawy

500ml rosołu z kury
makaron nitki
100g pieczarek
1 por
1 cebula
1 słodka czerwona papryka
5 łyżek stołowych oleju
sos sojowy
imbir
sól
natka pietruszki

Przyrządzanie

Należy ugotować klarowny rosół z kury, oraz osobno makaron.

Oczyścić pieczarki i pokrojone w platerki podsmażyć na oleju.

Umyć warzywa: paprykę, pora i cebulę pokroić w niewielkie paski i podsmażać na oleju przez około 5 minut.

Następnie przełożyć warzywa i pieczarki do rosołu, dodać ugotowany makaron, doprawić do smaku sosem sojowym, imbirem i solą.

Zupę podawać gorącą, posypaną drobno posiekaną natką pietruszki.

Zupa posiada bardzo oryginalny smak.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl