Forma potrawy: Dania na grilla
4 banany
1 łyżka cukru
1/2 łyżki tymianku
1 łyżka siekanych orzechów
4 cienkie plastry boczku
1 łyżka cynamonu
Banany obrać i przekroić wzdłuż na połówki, środkowe części posypać cukrem, orzechami i cynamonem, owinąć boczkiem i piec na grillu ok. 5 minut z każdej strony.
Forma potrawy: Przetwory
dojrzałe banany
miąższ dyni
cukier
Forma potrawy: Desery
4 duże banany
400 ml soku pomarańczowego
pół cytryny
4 łyżki cukru pudru
50 g masła
2 łyżki likieru pomarańczowego lub bananowego
100 ml rumu
50 g posiekanych migdałów
1 łyżka cukru
4 porcje lodów waniliowych
Forma potrawy: Desery
3 banany
słoik kompotu z moreli
szklanka bitej śmietany
łyżka orzechów
Forma potrawy: Desery
6 bananów
szklanka soku z cytryny
pół szklanki cukru pudru
olej do głębokiego smażenia