MENU
ZWIŃ MENU

Arbuz z lodami i orzechami

Forma potrawy: Desery, potrawa wegetariańska, dla ilu osób: 6, czas przygotowania: 15 min.

Składniki

połowa arbuza
owoc granatu
ok. 250 ml lodów śmietankowych
5 dag rodzynek
po łyżce łuskanych pistacji i migdałów
kieliszek rumu

Przyrządzanie

Miąższ arbuza oddzielić od skórki, pokroić na duże kawałki, można usunąć nasionka.

Granat przekroić na połowę, wyjąć nasionka i oddzielić białą błonkę.

Rodzynki opłukać, namoczyć w rumie.

Do miseczek nałożyć kawałki arbuza, po trochu rodzynek i pestek granatu.

Dodać po kulce lodów, posypać orzechami i migdałami.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Melon lub arbuz z mozarellą

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki

1 melon (lub arbuz)
2 kulki (po ok. 120 g) mozzarelli
4 plastry szynki (najlepiej włoskiej)
50 g rukoli
2 łyżki octu z białego wina
1 łyżka cukru
1 łyżka ziarnistej musztardy
4 łyżki oliwy
2 łyżki posiekanej mięty

Sos orzechowo-czosnkowy

Forma potrawy: Sosy

mały jogurt naturalny
kilka łyżek obranych orzechów włoskich
1 ząbek czosnku
sól
pieprz

Czudu z dynią i orzechami (po dagestańsku)

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje

500 g mąki
400 g dyni
1/4 szklanki wyłuskanych orzechów
100 g masła
1 łyżka oliwy
1 łyżka cukru
sól

Brzoskwinie z lodami z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

bakalie 15-20 dkg
lody 1 średnie opakowanie
brzoskwinie 5 szt
cukier do smaku