cojemy.pl > Makarony, mąki, kasze, zboża > Mąka ziemniaczana > Przepisy na potrawy > Strona numer 4

Przepisy z mąką ziemniaczaną


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przetwory ze śliwek bez cukru
Jęczmień Kasza "kus kus" Kasza (każdy rodzaj) Kasza gryczana Kasza jaglana Kasza jęczmienna Kasza kukurydziana Kasza manna Makaron Mąka krupczatka Mąka kukurydziana Mąka owsiana Mąka pszenna (zwykła) Mąka tortowa Mąka ziemniaczana Pszenica Płatki kukurydziane Płatki owsiane
Ciasta z mąką ziemniaczaną Dania główne z mąką ziemniaczaną Dania na grilla z mąką ziemniaczaną Dania rybne z mąką ziemniaczaną Desery z mąką ziemniaczaną Inne potrawy z mąką ziemniaczaną Kolacje z mąką ziemniaczaną Przekąski lub przystawki z mąką ziemniaczaną Przetwory z mąką ziemniaczaną Sosy z mąką ziemniaczaną Zapiekane z mąką ziemniaczaną Zupy z mąką ziemniaczaną Śniadania z mąką ziemniaczaną

Kolorem zielonym zaznaczono mąka ziemniaczana

Ciasto dyniowe

Forma potrawy: Ciasto
4 żółtka
100g cukru
50g panierki (mąki do panierowania, bułki tartej)
skórka starta z połówki cytryny
100g zmielonych orzechów
200g świeżej startej dyni
2 łyżki stołowe mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
20ml rumu
4 białka
szczypta soli
» zobacz przepis

Cukinia faszerowana

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
2 średnie cukinie
250g mielonej wieprzowiny
250g mięsa z krabów
2 jaja
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki sosu ostrygowego
szczypta mielonego imbiru
sól, świeżo zmielony pieprz
3 łyżki mąki ziemniaczanej
olej do smażenia
» zobacz przepis

Sos z cukinii (relish)

Forma potrawy: Przetwór, Sos
10 szklanek startego miąższu cukinii, bez skórki i pestek
4 szklanki posiekanej cebuli
3 łyżki soli
3 szklanki papryki pokrojonej w kostkę
4 szklanki cukru
2 łyżki soli selerowej
2 łyżki maki ziemniaczanej
2 i 1/2 szklanki octu
1/2 łyżki gałki muszkatołowej
1/2 łyżki świeżo zmielonego pieprzu
1/2 łyżki zmielonej gorczycy
1/2 łyżki kurkumy
» zobacz przepis

Migdałowiec

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto 1:
2,5 szkl. mąki
1 margaryna
6 żółtek
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
Ciasto 2:
6 białek
3/4 szkl. cukru kryształ
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
15dag orzechów włoskich (posiekanych)
Krem:
1 kostka margaryny
1 puszka mleka skondensowanego (słodkiego)
2 łyżeczki kakao
paczka płatków migdałowych do posypania
» zobacz przepis

Gruszki w sosie mleczno-kakaowym

Forma potrawy: Deser
pół kilograma gruszek
6-8dag cukru
1 i 1/2 szklanki mleka
2dag mąki ziemniaczanej
1-2dag kakao
2 żółtka
» zobacz przepis

Zupa piwna

Forma potrawy: Zupa
1 l wody
1/4 l śmietany
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
10dag cukru
2 żółtka
1 butelka piwa jasnego
3 goździki
10dag sera białego
» zobacz przepis

Sos rodzynkowy

Forma potrawy: Sos
250ml białego wytrawnego wina
4dag masła
1dag mąki ziemniaczanej
8dag rodzynków
5dag orzechów włoskich
sok z cytryny
» zobacz przepis

Spaghetti z sosem pomidorowym

Forma potrawy: Danie główne
makaron
25 dkg mięsa mielonego
kilka plasterków boczku
koncentrat pomidorowy
mąka ziemniaczana
groszek konserwowy
żółty ser
» zobacz przepis

Ciasto z brzoskwiniami

Forma potrawy: Ciasto
200g mąki
100g masła
50g cukru
1 jajko
skórka starta z cytryny
tłuszcz do smarowania blachy
750g brzoskwiń
sok z 1 cytryny
125ml białego wytrawnego wina
50g cukru
1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej
125ml bitej śmietany
» zobacz przepis

Tort z winogronami

Forma potrawy: Ciasto
Ciasto:
3 jajka
8dag cukru
8dag mąki
czubata łyżka mąki ziemniaczanej
łyżeczka proszku do pieczenia
3dag posiekanych pistacji
Krem:
30dag jeżyn (mogą być mrożone)
25dag twarogu śmietankowego
25dag mleka skondensowanego
12dag cukru pudru
9 łyżeczek żelatyny
szklanka śmietany kremówki
3 łyżki cukru waniliowego
30dag winogron
galaretka winogronowa
» zobacz przepis

Sos słodko - kwaśny

Forma potrawy: Sos
1 puszka ananasów
1 puszka kukurydzy
3kg pomidorów
1kg cebuli
2 papryki
6 ząbków czosnku
2 łyżki musztardy
2 łyżki soli
1 szklanka cukru
1 szklanka octu
1/4 łyżeczki chili w proszku
1 łyżka słodkiej papryki
1/2 łyżki curry
1/2 łyżki pieprzu mielonego
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
» zobacz przepis

Zupa z boczniaków i warzyw

Forma potrawy: Zupa
75dag boczniaków
seler
3 cebule
3 marchewki
2 pietruszki
puszka zielonego groszku
czubata łyżka mąki kartoflanej
kawałek (4-5 cm) świeżego korzenia imbiru lub 1-2 łyżek sproszkowanego
2 litry bulionu drobiowego (może być z kostki)
sos sojowy
natka pietruszki
sól
pieprz
oliwa lub olej do smażenia
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.