cojemy.pl > Grzyby > Przepisy na potrawy > Strona numer 5

Przepisy z grzybami


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Przepisy z majonezem i pieczarkami
Przepisy z boczniakami Przepisy z borowikami Przepisy z drożdżami Przepisy z grzybami suszonymi Przepisy z gąskami Przepisy z kozakami Przepisy z kurkami Przepisy z maślakami Przepisy z pieczarkami Przepisy z podgrzybkami Przepisy z prawdziwkami Przepisy z rydzami Przepisy ze smardzami

Kolorem zielonym zaznaczono grzyby

Kotlety de Volaille z pieczarkami

Forma potrawy: Danie główne
4 piersi z kurczaka
20dag pieczarek
masło do smażenia
5dag migdałów
1 żółtko, 2 jajka
posiekana natka
10dag tartej bułki
sól, pieprz
Do podania:
frytki
pomidory
» zobacz przepis

Zupa-krem z pieczarek

Forma potrawy: Zupa
20dag pieczarek
1 litr rosołu z kury
20dag ugotowanego mięsa z kurczaka
2 łyżki zielonego groszku konserwowego
2 małe cebule
4 jajka
1 łyżka sherry
6 liści sałaty
pieprz, sól, sos sojowy
» zobacz przepis

Pasta drożdżowa

Forma potrawy: Śniadanie, Inna potrawa
2 cebule
trochę oleju
10 dkg drożdży
1/4 szkl. płatków owsianych lub 1 szkl. startego selera
natka piertuszki
pieprz ziołowy
Do podania:
chleb
kiszone ogórki
» zobacz przepis

Kurki w śmietanie

Forma potrawy: Śniadanie, Przekąska lub przystawka
Żółte, zdrowe kurki (około 2 szklanki)
masło
sól
pieprz
cebula
śmietana
Do podania:
chlebek lub bułki
» zobacz przepis

Rydze z patelni

Forma potrawy: Śniadanie, Przekąska lub przystawka
1kg rydzów
100g masła
sól
może też być: śmietana
Do podania z:
chlebem
lub grzankami
» zobacz przepis

Rydze po katalońsku

Forma potrawy: Śniadanie, Przekąska lub przystawka
16 mniej więcej jednakowych rydzów średniej wielkości
4 ząbki czosnku
2 łyżki oleju
1 łyżka masla
1 pęczek zielonej pietruszki
sól
» zobacz przepis

Boczniaki w sosie cytrynowo-czosnkowym

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka
600g boczniaków
6 łyżek oleju
4 łyżki soku z cytryny
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
» zobacz przepis

Zapiekanka z pieczarek po prowansalsku

Forma potrawy: Zapiekane
750g pieczarek
1,5kg pomidorów
1-2 ząbki czosnku
2 łyżki zieleniny
2 cebule
tymianek
bazylia
150g tartego sera żółtego
100g masła
oliwa
sól, pieprz
» zobacz przepis

Suflety z kurkami

Forma potrawy: Inna potrawa, Przekąska lub przystawka
300g kurek
2 łyżki masła
sól, zmielony czarny pieprz
2 jajka
2 łyżki śmietanki kremówki
5 łyżek startego żółtego sera
świeżo starta gałka muszkatołowa
1 łyżeczka drobno posiekanych liści estragonu
masło do wysmarowania foremek
liście sałaty do dekoracji
» zobacz przepis

Sałatka z boczniaka

Forma potrawy: Sałatka lub surówka, Przekąska lub przystawka
30 - 40dag boczniaka
2 - 3 cebule
szczypiorek
pieprz
» zobacz przepis

Zupa z boczniaków i warzyw

Forma potrawy: Zupa
75dag boczniaków
seler
3 cebule
3 marchewki
2 pietruszki
puszka zielonego groszku
czubata łyżka mąki kartoflanej
kawałek (4-5 cm) świeżego korzenia imbiru lub 1-2 łyżek sproszkowanego
2 litry bulionu drobiowego (może być z kostki)
sos sojowy
natka pietruszki
sól
pieprz
oliwa lub olej do smażenia
» zobacz przepis

Sałatka pieczarkowa z sosem francuskim

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
50dag świeżych pieczarek
2 średnie świeże ogórki
2 ząbki czosnku
1 pęczek koperku, pietruszki i szczypiorku
połowa czerwonej papryki
1/3 szklanki oliwy z oliwek
2 łyżki octu winnego
sól
pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.