Forma potrawy: Ciasta, Inne potrawy
30 dag pieczarek
1/7 l piwa
2 jajka
24 dag mąki
2 dag oleju
10 dag tłuszczu
sól
Forma potrawy: Dania główne
1 kg kurek
1 cebula
100 g masła
125 ml rosołu lub wody
125 ml śmietany
2 łyżki kaperku drobno pokrojonego
sól, pieprz
Do podania:
ziemniaki pureé
Forma potrawy: Dania główne, Śniadania
30 dag pieczarek
5 dag masła
5 jajek
5 łyżek mąki
3 łyżki wody mineralnej
sól, pieprz
drobno posiekana natka pietruszki
Forma potrawy: Dania główne
2 dag grzybów suszonych lub 20 dag pieczarek
20 dag makaronu
2 cebulę (15 dag)
2 łyżki masła
4 jaja
10 dag tartego żółtego sera
sól, pieprz
1 szklanka śmietany
1 ogórek kwaszony (10 dag)
1 łyżka tłuszczu do naczynia
Forma potrawy: Zupy
30 dag pieczarek
włoszczyzna
1 łyżka tłuszczu
1 cebula
sól, pieprz
1 łyżka mąki
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki śmietany
6 pokrojonych ziemniaków
zielenina
Wegetariańske hot-dogi z pieczarkami i żółtym serem
Forma potrawy: Kolacje, Śniadania
15 dag pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
2 podłużne bułki
2-3 łyżki tartego żółtego sera
2 łyżki ketchupu
sól
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory
180 g suszonych prawdziwków
5 czerstwych bułeczek
5 średnich cebul
180 g masła
3 łyżki mąki
12 jaj
375 ml gęstej śmietany
3 łyżki siekanego koperku
3 łyżki siekanej natki pietruszki
sól, pieprz
masło do smarowania formy
Forma potrawy: Dania główne
1/2 kg pieczarek
1/2 kg cebuli
1/2 kg kiełbasy
1/2 kg ogórków kwaszonych
3 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki masła roślinnego
pieprz i sól
Do podania:
ryż lub ziemniaki