Na ciasto:
30dag mąki
3dag masła
około 1 i 1/2 szklanki wody
1 jajko
sól
Nadzienie:
50dag jędrnych truskawek średniej wielkości
4dag masła lub margaryny do polania
2dag tartej bułki
6dag cukru pudru
Ciasto:
500g mąki
250ml mleka
60g drożdży
120g cukru
100g masła
4 żółtka
skórka cytrynowa
wanilia
100g rodzynków
sól
Masa orzechowa oraz migdałowa:
po 200g orzechow włoskich i migdałów
po 200g cukru pudru
po 2 białka
wanilia
Bakalie:
po 150g daktyli, fig i smażonej skórki pomarańczowej
600g konfitur (z wiśni lub róży)
Inne:
1 jajko do posmarowania ciasta
tłuszcz i mąka do formy
Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.