MENU
ZWIŃ MENU

Zupa minestra

Forma potrawy: Zupy, potrawa wegetariańska

Składniki

2 cebule
ząbek czosnku
3 łyżki oleju
mały seler
2 małe marchewki
10 dag fasolki szparagowej
1250 ml rosołu
5 łyżek ryżu
puszka zielonego groszku
1 łyżka ketchupu
sól, pieprz
4 pomidory
4 łyżki tartego żółtego sera

Przyrządzanie

Czosnek i cebule obrać, opłukać, drobno pokroić i podsmażyć. Warzywa umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli.

Fasolkę oczyścić z włókien, opłukać, pokroić, dodać do warzyw z cebulą, zalać rosołem i gotować.

Ryż wypłukać, osączyć, włożyć do warzyw i razem gotować do miękkości. Na koniec dodać groszek i ketchup.

Pomidory umyć, pokroić w grube plasterki, wymieszać ze startym serem i połączyć z zupą.

Gotować na małym ogniu przez 5 minut, po czym bezzwłocznie podawać.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Zupa mleczna z kaszą

Forma potrawy: Zupy

1 szklanka dowolnej kaszy lub ryż
1 litr mleka
sól
cukier do smaku

Zupa sidorska

Forma potrawy: Zupy

1,5 litra wywaru z drobiu i warzyw
15 dag szynki wędzonej
2-3 żółtka
5 dag kaszy manny
zielenina
sól, pieprz

Zupa gulaszowa

Forma potrawy: Zupy


60 dag wołowiny bez kości
60 dag ziemniaków
20 dag słoniny
2 dag mąki
10 dag cebuli
2-3 ząbki czosnku
duża papryka surowa lub konserwowa
sól, pieprz
majeranek
kminek
gałka muszkatołowa
papryka ostra

Zupa tokajowa

Forma potrawy: Zupy

500 ml tokaju (wino)
500 ml wody
100 g cukru
100 ml śmietanki kremówki
6 żółtek
1 łyżka cukru
1/2 laski wanilii