Zapiekane z wieprzowiną   
  
 
  
  
  
  Kolorem zielonym zaznaczono wieprzowina 
  
  
    
      
      
      
      
      
        50 dkg mielonej wieprzowiny 
50 dkg ugotowanego makaronu
125ml śmietany
5 dkg żółtego sera
1 łyżki masła
2 cebule
4 jajka
czerstwa bułka
pęczek natki pietruszki
pieprz i sól
        
        
        
       
      
      
     
   
      
  
    
      
      
      
      
      
        30dag chudej wieprzowiny b/k 
półtora litra wody
2 ząbki czosnku
1/4 cebuli
1,2kg swieżych ziaren kukurydzy
9dag stopionego masła
20dag smalcu
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
4,5dag mąki
Sos mole:
12 papryczek chilli
6 ząbków czosnku
6 goździków
2 pomidory
1/4 cebuli
1 łyżeczka pieprzu
po 1 gałązce tymianku i majeranku
250ml bulionu z kury
120ml wody
1 łyżka oleju
sól
masło do smarowania
Sałatka:
pomidory
awokado
zielona sałata
        
        
        
       
      
      
     
   
      
  
    
      
      
      
      
      
        500g dyni
300g mięsa mielonego 
100g ryżu
3 łyżki masła
3 łyżki śmietany
2 łyżki przecieru pomidorowego
szczypta cynamonu
sól, pieprz
        
        
        
       
      
      
     
   
      
  
    
      
      
      
      
      
        50dag ziemniaków
30dag mięsa mielonego 
2 ząbki czosnku
2 cebule
1 pęczek szczypiorku
1 pęczek natki pietruszki
2 łyżki bułki tartej
2-3 łyżki parmezanu
2 szklanki śmietany
1 łyżka masła do wysmarowania formy
sól
pieprz
        
        
        
       
      
      
     
   
      
  
    
      
      
      
      
      
        150g ryżu długoziarnistego
2 dynie Hokkaido (po 1 kg)
2 cebule
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy lub oleju
500g mieszanego mięsa mielonego 
1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki
3 jaja
100g śmietany kremowej
100ml mleka
100g startego sera gouda
sól
        
        
        
       
      
      
     
   
      
  
    
      
      
      
      
      
        2 torebki mrożonych pierogów z mięsem 
25dag pieczarek
1 i 1/2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1 szklanka mleka
1/2 szklanki śmietany
sól, pieprz
sok z cytryny
20dag sera żółtego
tłuszcz, bułka tarta do formy
        
        
        
       
      
      
     
   
      
  
    
      
      
      
      
      
        Na 4 porcje:
80dag ziemniaków
2 średnie kalarepki
1/4 l rosołu
5dag masła lub margaryny
3dag mąki
1/4 l mleka
10dag topionego serka o smaku śmietankowym
sól
tarta gałka muszkatołowa
25dag schabu 
5dag żółtego sera (najlepie goudy)
natka pietruszki do dekoracji