cojemy.pl > Wyszukiwanie wg. składników

Szukaj przepisów według składników

Wybierz składnik z listy
LUB wpisz nazwę składnika
[X] Ziemniaki
[X] Pomidor
Zmniejsz wyniki do wybranej formy potrawy:
Kliknij znaczek [X] obok składnika, aby usunąć z listy wybranych.
Liczba znalezionych przepisów: 301

Yakitori

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
0,5 kg. piersi kurczaka
2 pęczki dymki

Glazura:
po ćwierć szkl. sake lub białego wina i sosu sojowego
1 łyżka cukru
łyżeczka sproszkowanego imbiru
» zobacz przepis

Makaron po akademicku

Forma potrawy: Danie główne
1/2 paczki makaronu (wybrać ilość na 2-3 osoby)
2 łyżki oleju
20dag sera żółtego gouda lub morski
sól
pieprz
curry
papryka w proszku
oregano lub szczypta bazylii
» zobacz przepis

Dorsz w sosie musztardowym

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
100g dorsza
suszony estragon
szczypta soli
olej
1/2 łyżki musztardy
pieprz
łyżka śmietany
łyżka rzeżuchy
1/10 l wywaru z warzyw
» zobacz przepis

Brokuły z makaronem w sosie serowym

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
brokuły
makaron
łyżka masła
łyżka mąki
szklanka mleka
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
10dag sera żółtego
1/3 szklanki śmietany
» zobacz przepis

Filety kurczaka panierowane w orzechach

Forma potrawy: Danie główne
500g piersi z kury lub kurczaka
120g łuskanych orzechów włoskich
4 łyżki mąki kartoflanej
3 białka
25ml sherry
olej lub sklarowane masło do smażenia
sól, pieprz
» zobacz przepis

Piersi kurczaka z rozmarynem

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
8-10 filetów z piersi z kurczaka
2 ząbki czosnku
2 gałązki rozmarynu
6 łyżek oleju
4 łyżki soku z cytryny
sól, biały pieprz
» zobacz przepis

Pierogi z mięsem

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
40dag mąki
60dag gotowanego mięsa wołowego
cebula
jajko
olej
sól, pieprz
» zobacz przepis

Udka kurczaka z fasolą i pyzami

Forma potrawy: Danie główne
6 udek z kurczaka
sól
pieprz
olej
2 duże marchewki
30dag pyz
kawałek pora
20dag fasoli
» zobacz przepis

Pstrągi po holendersku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
Składniki określono na 6 porcji
3 średniej wielkości pstrągi
sok z połówki cytryny
butelka białego wytrawnego wina
3 małe cebulki
kilka gałązek suszonego tymianku
po garści świeżych liści bazylii i mięty
5 - 6 goździków
2 ząbki czosnku
liść laurowy
3 łyżki masła
2 łyżki mąki
2 szklanki bulionu
sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki 
» zobacz przepis

Soczewica gotowana po indyjsku

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
0,5kg soczewicy
litr wody
łyżeczka soli
łyżeczka turmeriku (kurkumy)
cebula
duża główka czosnku
czerwona papryczka chilli
pół łyżeczki kminku
olej roślinny
» zobacz przepis

Ryż po kasztelańsku

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
25dag ryżu
1/2 l wywaru z drobiu
50dag marchwi
100ml śmietany
żółtko
5dag rodzynków
15dag sera twarogowego
sól, pieprz
cukier do smaku
» zobacz przepis

Wołowina duszona w piwie

Forma potrawy: Danie główne
1kg - wołowiny na pieczeń
6 - sporych cebul posiekane
1/2 l - jasnego lekkiego piwa
2 - łyżki oleju
2 - łyżki masła
1- łyżeczka mąki
2 - łyżki gruboziarnistej musztardy np. francuskiej
1 - łyżeczka cukru
sól, pieprz
8 - kromek chleba
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.