MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Makaron z sosem czosnkowo-pomidorowym

Forma potrawy: Sosy, Dania główne, Kolacje

makaron
starty ser żółty
2 łyżki oliwy
1 duży lub dwa mniejsze ząbki czosnku
pomidory z puszki
posiekana bazylia lub natka pietruszki
pieprz, sól

Do podania:
lampka wina

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Kotlet schabowy z jabłkiem

Forma potrawy: Dania główne

1 kg ziemniaków
4 kotlety schabowe
4 łyżki oleju
4 cebule
4 jabłka
6 łyżek soku z cytryny
sól, pieprz
8 gałązek tymianku
8 łyżek śmietany kremówki

Do dekoracji:
kilka gałązek natki pietruszki lub tymianku

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Parówki po angielsku

Forma potrawy: Dania główne, Śniadania

8 jajek
8 parówek
1 główka czosnku
1 główka sałaty
2 cebule
sól, pieprz
olej sojowy lub słonecznikowy
sok z cytryny

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Kiełbasa po cygańsku

Forma potrawy: Dania główne

1/2 kg kiełbasy
100 g boczku
1 paczka (125 g) puree ziemniaczanego
750 g żółtego sera
1 papryka
1 cebula
sól
papryka w proszku

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Omlet z ziemniakami

Forma potrawy: Śniadania

4 jajka
5 ugotowanych ziemniaków
łyżka ketchupu
5 dag słoniny
2 łyżki mleka
natka pietruszki lub szczypiorek
sól, pieprz

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Pasta rybna ze śledzia

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Kolacje, Śniadania

śledź duży lub średniej wielkości, wędzony lub marynowany
20 dkg twarogu
ząbek czosnku
pietruszka lub koperek
przyprawy do smaku

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Śledzie zapiekane

Forma potrawy: Zapiekane, Dania rybne

30 dag śledzi wędzonych
1 kg ziemniaków
2 cebule
5 dag żółtego sera typu cheddar
1/2 szklanki śmietany
2 łyżki oleju
pół pęczka natki pietruszki
pieprz
sól

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Zapiekanka z pieczarek po prowansalsku

Forma potrawy: Zapiekane

750 g pieczarek
1,5 kg pomidorów
1-2 ząbki czosnku
2 łyżki zieleniny
2 cebule
tymianek
bazylia
150 g tartego sera żółtego
100 g masła
oliwa
sól, pieprz

potrawa z warzyw » zobacz przepis