MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Surówka z kabaczka i porzeczek

Forma potrawy: Sałatki

30 dag kabaczka
10 dag białych porzeczek
4 łyżki posiekanego kopru
ocet
sól, pieprz
1/2 szklanki jogurtu

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Ruloniki szparagowe

Forma potrawy: Dania główne

1-2 pęczki szparagów
300 g wołowiny
300 g zielonego groszku
1 łyżka sosu sojowego
olej do smażenia
pieprz

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Dynia zapiekana w sosie pomidorowym

Forma potrawy: Zapiekane

1,20 kg dyni
1/3 l sosu pomidorowego
30 g sera (np. tylżyckiego)

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Musztarda pomidorowa

Forma potrawy: Przetwory

2 kg pomidorów
3 cebule
2 łyżki oleju
1 łyżka octu 10%
10 dag cukru
1 łyżka ziaren gorczycy
kilka ziaren pieprzu
ziele angielskie
kolendra
sól
5 dag musztardy

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Surówka z dyni i jabłek na słodko

Forma potrawy: Sałatki

150–200 g dyni melonowej (zabarwionej pomarańczowo)
1 duże jabłko lub 2 mniejsze
3 łyżeczki cukru
sok z cytryny
cynamon lub wanilia
dojrzała gruszka
świeże owoce do przybrania

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Surówka z papryki po amatorsku

Forma potrawy: Sałatki

40 dag papryki
100 ml śmietany
25 dag bananów
4 dag rodzynków
sól, pieprz
sok z cytryny

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Suflet z cukinii i sera

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane

500 g cukinii
4 jaja (osobno białka i żółtka)
100 g startego parmezanu
20 g masła
tymianek, sól

Na sos beszamelowy:
30 g masła
40 g mąki
250 ml mleka
sól ziołowa, pieprz

potrawa z warzyw » zobacz przepis

Dżem z kabaczka i imbiru

Forma potrawy: Przetwory

1,5 kg kabaczka
1 duża cytryna
ok. 1 kg cukru
7 g mielonego imbiru

potrawa z warzyw » zobacz przepis