cojemy.pl > Dania główne > Ruloniki szparagowe

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Ciasta z serem białym bez jajek

Ruloniki szparagowe

Formy potrawy: danie główne

Składniki potrawy

1-2 pęczki szparagów
300g wołowiny
300g zielonego groszku
1 łyżka sosu sojowego
olej do smażenia
pieprz

Przyrządzanie

Wołowinę pokroić w cienkie plastry wzdłuż włókien, lekko posypać pieprzem i skropić sosem sojowym.

Szparagi pokroić tak, by ich dlugość była trochę większa od szerokości plastrów wołowiny, obgotować krótko w lekko osolonej wodzie.

Brać po 3-4 szparagi, owijać plastrem wołowiny, spiąć wykałaczką.

Rozgrzać patelnię, wlać łyżke oleju, obsmażyć krótko zielony groszek, osolić go i wyłożyć na półmisek.

Na tej samej patelni usmażyć wołowinę ze szparagami polewając ją lekko sosem sojowym.

Usmażone ruloniki wyłożyć na groszek i podawać od razu.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Groszek, Olej, Pieprz, Sojowy, sos, Szparagi, Wołowina

Podobne przepisy

Fasola szparagowa marynowana

Forma potrawy: Przetwór
Fasolka szparagowa 1,5 kg.
Cukier 3 płaskie łyżki
Ocet 10% 3/4 szklanki
Sól 1/2 łyżki
Woda 3 1/2 szklanki
Chrzan, koper
» zobacz przepis

Marynowana fasolka szparagowa

Forma potrawy: Przetwór, Przekąska lub przystawka
fasolka szparagowa
ząbek czosnku na 1 słoik
gałązka kopru na 1 słoik
ocet
1 łyżeczka cukru i 1/2 łyżeczki soli na każdą szklankę octu
opcjonalnie czerwona papryka
» zobacz przepis

Buraczki z fasolką

Forma potrawy: Danie główne
225g fasolki szparagowej, mrożonej
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
50g masła lub margaryny
450g małych buraczków, ugotowanych, przepołowionych
2 łyżeczki sezamowego lub roślinnego oleju
2 łyżki ziarenek sezamowych
» zobacz przepis

Kanapki duńskie ze śledziem i jajkiem

Forma potrawy: Śniadanie, Przekąska lub przystawka
10 kromek pumpernikla
10 jajek
1 mała puszka czerwonego kawioru
15 filetów śledziowych
80g masła
1 pęczek szczypiorku
» zobacz przepis

Fasolka szparagowa w pomidorach

Forma potrawy: Przetwór
1kg fasolki szparagowej
20dag cebuli
20dag marchwi
100ml oleju
3 łyżki cukru
1 łyżka soli
1 łyżka octu
liść lurowy
1/2 litra przecieru pomidorowego
» zobacz przepis

Fasolka szparagowa z pieczarkami

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
30dag żółtej fasolki szparagowej
15dag pieczarek
pół łyżki oleju
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
łyżka sosu sojowego
» zobacz przepis

Sałatka wiosenna do mięs i ryb

Forma potrawy: Sałatka lub surówka, Przekąska lub przystawka
10dag fasolki szparagowej
1 mały kalafior
sól
1 pęczek rzodkiewek
1 główka sałaty
1/2 pęczka młodych marchewek
1 jabłko
2 ogórki kwaszone lub 1 ogórek świeży
pieprz, cukier
posiekany szczypiorek
kilka łyżek śmietany
» zobacz przepis

Kiełbaski z kukurydzą

Forma potrawy: Danie główne
450g wędzonych kiełbasek holenderskich
225g makaronu, np. wstążki
sól
50g masła lub margaryny
225g kukurydzy mrożonej
100g fasolki szparagowej zielonej
2 łyżki chrzanu w śmietanie
świeżo zmielony pieprz naturalny
» zobacz przepis

Fasolka szparagowa marynowana

Forma potrawy: Przetwór
fasolka szparagowa
pieprz
ziele angielskie
ząbki czosnku
liście laurowe

zalewa:
5 szklanek wody
1 szklanka octu
1-2 łyżki soli
4 łyżki curku
» zobacz przepis

Sałatka prowansalska

Forma potrawy: Sałatka lub surówka
100g zielonej fasolki szparagowej
sól
2-3 liście sałaty
4 rzodkiewki
jajko ugotowane na twardo
pomidor
plaster wędzonej szynki
Sos:
3 łyżki majonezu
łyżka zmielonej gorczycy
łyżka śmietany kremówki
» zobacz przepis

Shorba

Forma potrawy: Zupa
50g grochu włoskiego
2 łyżki oliwy
2 średniej wielkości cebule
450g jagnięciny na gulasz (ew. wołowina lub kurczak)
5-6 pomidorów
125g fasolki szparagowej
2 średniej wielkości kartofle
125g świeżego bobu
1 łyżka świeżej mięty
1 łyżka świeżej kolendry
1 łyżeczka papryki
2 łyżki pasty pomidorowej
2,5 l wody
1 średniej wielkości cukinia
1 zielona papryka
100g cienkiego makaronu
sól, pieprz
» zobacz przepis

Fasolka szparagowa z cebulą

Forma potrawy: Przetwór
1,5kg fasolki szparagowej
0,5kg młodych marchewek
0,5kg szalotek (rodzaj cebuli)
1 litr winnego octu
0,5kg cukru
10 goździków
2 laski cynamonu
1 średnia cebula
główka czosnku
sól
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.