Forma potrawy: Desery
1 szklanka łuskanych orzechów włoskich
2 szklanki wody
1/2 szklanki cukru pudru
1 szklanka oleju
Forma potrawy: Desery, Inne potrawy
25 dag cukru
25 dag migdałów
200g cukru pudru
100g migdałowych płatków
50g mąki
pomarańcza
100g masła
Do podania (opcjonalnie):
szampan
Forma potrawy: Desery
50 dag owoców jagodowych (malin, truskawek, poziomek)
2 szklanki śmietanki deserowej
1 szklanka cukru pudru
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
3/4 szklanki czarnych jagód
1-3 łyżki cukru pudru
1/4 szklanki śmietany kremówki
kubeczek kefiru lub szklanka słodkiego mleka
Forma potrawy: Przetwory
Forma potrawy: Ciasta
Ilość na 12 ciasteczek
Ciasto bezowe:
400 g cukru pudru
8 białka
1 łyżka mąki
30 g posiekanych migdałów
1 łyżeczka cukru waniliowego
Krem kawowy:
250 g masła
3 żółtka
150 g cukru
3 łyżki kawy rozpuszczalnej
1 łyżka rumu
Forma potrawy: Ciasta
200 g cukru pudru
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
4 białka
1 łyżka cukru waniliowego
100 ml wody
tluszcz do posmarowania pergaminu