Zobacz wszystkie przepisy z cukrem
Forma potrawy: Przetwory
1 kg pomarańczy
750 g cukru
Forma potrawy: Przetwory
1 kg czereśni
1 kg cukru
pół łyżeczki kwasu cytrynowego
lub 2 łyżki soku z cytryny
Forma potrawy: Przetwory
Forma potrawy: Desery, Przetwory
0,4 kg gruszek
1 kg jabłek słodko-kwaśnych
0,6 - 0,7 kg cukru kryształ
szczypta cukru waniliowego
Forma potrawy: Przetwory
500 g dyni
500 g niesłodzonego musu jabłkowego lub jabłek
sok i skórka z 1 cytryny
1 kg cukru żelującego
Przystawka z moreli marynowanych
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Przetwory
1 kg moreli
1 łyżka miodu
2 szklanki cukru
4-5 goździków
2-3 ziarnka pieprzu i ziela angielskiego
1/2 szklanki octu
Krem kakaowy ze śliwek (nutella ze śliwek)
Forma potrawy: Inne potrawy, Przetwory
3 kg śliwek
1 kg cukru
3 cukry waniliowe (około 32 gramy)
od 10 do 25 dkg gorzkiego kakao dobrej jakości