MENU
ZWIŃ MENU

Zupa truskawkowo-wiśniowa czysta

Forma potrawy: Zupy, potrawa wegetariańska

Składniki

30 dag truskawek
25 dag wiśni
15 dag cukru

Przyrządzanie

Owoce przebrać i umyć. Z truskawek usunąć szypułki, a wiśnie wydrylować. Truskawki rozdrobnić i przetrzeć przez sito.

Zagotować 1 litr wody z cukrem i na wrzątek wrzucić wiśnie. Gotować przez 3 do 5 minut, następnie przetrzeć przez sito lub zmiksować. Połączyć z przetartymi truskawkami.

Podawać z kluseczkami na ciepło lub zimno.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Zupa wieloowocowa czysta

Forma potrawy: Zupy

30 dag truskawek
10 dag czarnych jagód
10 dag agrestu
10 dag malin
10 dag cukru
cukier waniliowy

Do podania:
grzanki lub kluseczki

Czysta zupa truskawkowa

Forma potrawy: Zupy

 
60 dag truskawek
10 dag cukru
cynamon
 
Do podania z:
groszek ptysiowy
lub kluseczki
lub grzanki z bułki
 

Zupa mrożona truskawkowo-poziomkowo-malinowa

Forma potrawy: Zupy

25 dag truskawek
15 dag poziomek
10 dag malin
10 dag cukru
3 żółtka
1 szklanka śmietany
2 szklanki białego wina
skórka cytrynowa
cukier waniliowy
 
Do podania:
paluszki
lub ciasto biszkoptowe

Wściekły pies

Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe

wódka czysta
sok wiśniowy lub malinowy
tobasco