30 dkg piersi z kurczaka
olej
łyżeczka cukru
pieprz czarny
sól
wódka
3 pieczarki
curry
czosnek w proszku
2 łyżeczki keczupu
sos sojowy
2 duże marchewki
Przygotować zalewę: wódka, sos, sojowy, cukier, sól, pieprz - włożyć do niego na 15 minut pierś z kurczaka pokrojona w drobne paski.
Usmażyć kawałki kurczaka na dużym ogniu, dość krótko, odłożyć na talerz.
Poddusić na dużym ogniu na patelni po kurczaku marchewkę pokrojoną w długie cienkie paski oraz pieczarki pokrojone w talarki, co jakiś czas podlewając wodą, pod koniec posypać czosnkiem w proszku solą oraz pieprzem, dodać kawałki kurczaka, dodać curry (około 1 łyżeczki) oraz 2 łyżeczki keczupu i jeszcze kilka minut dusić na małym ogniu.
Podawać z ryżem.