MENU
ZWIŃ MENU

Sałatka z buraków, fasoli i jabłek

Forma potrawy: Sałatki, potrawa wegetariańska

Składniki

4 średnie buraczki
3 jabłka
puszka białej fasoli
2-3 jajka na twardo
2-3 ząbki czosnku
majonez, sól, pieprz, cukier, sok z cytryny

Przyrządzanie

Na początek ugotować buraczki, ostudzić, obrać, pokroić w drobną kostkę.

W podobnej wielkości kostkę pokroić jabłka i jajka.

Fasolę odsączyć.

Czosnek rozetrzeć z solą.

Warzywa wymieszać.

Dodać kilka łyżek majonezu, czosnek, sól, pieprz, cukier.

Na końcu doprawić sokiem z cytryny.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Sałatka z buraków i jabłek

Forma potrawy: Sałatki

90g buraków
25g jabłek
5g chrzanu
5g oleju
3g cukru
kwasek cytrynowy
sól
 

Sałatka z buraków i fasoli

Forma potrawy: Sałatki

30 dag buraków
1 puszka białej fasoli (40 dag)
2 ogórki kwaszone (15 dag)
1 mały por
3 łyżki oleju
1 łyżka octu winnego
2 łyżki natki pietruszki
cukier, sól, pieprz

Sałatka z buraków

Forma potrawy: Sałatki, Przetwory

1 kg białej kapusty
1 kg buraków
1 kg marchewki
1 kg cebuli

zalewa:
50 g oliwy
1/2 butelki octu 10%
7 szklanek wody
łyżki cukru
sól do smaku
ziele angielskie
liść laurowy

Surówka z buraczków

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki

20 dag buraków
10 dag jabłek
1 łyżka startego chrzanu
1/4 szklanki jogurtu
sok z cytryny
ocet
sól