MENU
ZWIŃ MENU

Sałatka z jabłek i truskawek

Forma potrawy: Sałatki, potrawa wegetariańska

Składniki

2 jabłka
2 szklanki truskawek
2 łyżki octu
2 łyżki wody
łyżka miodu
2 łyżki oleju
listki sałaty

Przyrządzanie

Wymieszać ocet, wodę, miód i olej. Jabłka pokroić w kostkę średniej wielkości. Truskawki przepołowić. Owoce wymieszać z przygotowanym sosem. Sałatkę ułożyć na listkach sałaty.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Sałatka z buraków i jabłek

Forma potrawy: Sałatki

90g buraków
25g jabłek
5g chrzanu
5g oleju
3g cukru
kwasek cytrynowy
sól
 

Sałatka z dyni i jabłek

Forma potrawy: Sałatki

250 g dyni
250 g jabłek kompotowych
1 łyżka soku z cytryny lub kwasek cytrynowy do smaku
60–80 g cukru
1 łyżeczka otartej skórki z cytryny

Sałatka marchewkowo-jajeczna

Forma potrawy: Sałatki

 
1 część marchewki
1 część jaj na twardo
1/2 części jabłek
majonez
 

Mizeria z truskawkami

Forma potrawy: Sałatki

2 średnie ogórki szklarniowe
szklanka gęstej śmietany
12 dużych truskawek
sól
cukier