MENU
ZWIŃ MENU

Makaron z cukinią

Formy potrawy: Dania główne, Kolacje, dla ilu osób: 4

Składniki

250 g makaronu rurki
1 cukinia
10 dag sera pleśniowego (np. rokpol)
15 dag boczku
sól
pieprz

Przyrządzanie

Makaron ugotować al dente. Cukinię obrać i pokroić w plastry lub kostkę, następnie sparzyć wrzątkiem.

Boczek pokroić w grubą kostkę, smażyć, aż będzie chrupiący, dodać ser, rozpuścić.

Ugotowany makaron wymieszać z cukinią, boczkiem i selerem. Dodać sól, pieprz do smaku.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Spaghetti z kurkami

Forma potrawy: Dania główne

 
kurki
cebula
masło
rosół
makaron
pieprz, sól
 

Pierś z kurczaka z makaronem i sosem śmietanowo-serowym

Forma potrawy: Dania główne

makaron "rurki" (penne)
ser z niebieską lub zieloną pleśnią
200 ml słodkiej śmietany
podwójna pierś z kurczaka
świeża bazylia
oliwa z oliwek
oregano
sól
pieprz
 

Makaron z boczkiem i groszkiem zielonym

Forma potrawy: Dania główne

15 dag boczku wędzonego
pół puszki groszku
kilka łyżek śmietany
makaron duże muszelki

Brokuły z makaronem w sosie serowym

Forma potrawy: Dania główne, Kolacje

brokuły
makaron
łyżka masła
łyżka mąki
szklanka mleka
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
10 dag sera żółtego
1/3 szklanki śmietany