Formy potrawy: Dania główne, Kolacje, potrawa wegetariańska
szklanka płatków owsianych
2 jaja
cebula
sól
pieprz
50 g tartego parmezanu
1/2 szklanki tartej bułki
olej do smażenia
Płatki zalać litrem wrzącej wody, podgrzewać na małym ogniu aż się rozkleją.
Gdy masa zgęstnieje, zdjąć z ognia, wystudzić.
Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na łyżce oleju, połączyć z płatkami i jajami, przyprawić do smaku.
Z masy formować kotleciki. Panierować w tartej bułce wymieszanej z parmezanem.
Smażyć na oleju na złoty kolor.
Forma potrawy: Dania główne, Kolacje
1 szklanka soi
2 uduszone cebule
1/2 szklanki płatków owsianych
1 łyżka mąki ziemniaczanej
suszony chleb - 1 kromka
sos sojowy
przyprawy ziołowe
Surówka z płatków owsianych i truskawek
Forma potrawy: Sałatki, Inne potrawy
5 dag płatków owsianych
20 dag truskawek
3 dag orzechów włoskich
1/2 szklanki miodu
sok z cytryny
śmietana do dekoracji
Forma potrawy: Ciasta
3 szklanki płatków owsianych
25-50 dag (1/2 szklanki) cukru
4 łyżki kakao
13 dag margaryny
8 łyżek mleka
cukier waniliowy lub esencja zapachowa
cukier puder do posypania
Zupa z płatków owsianych z cynamonem
Forma potrawy: Zupy
1/2 litra wody
sól
1/2 łyżeczki startego cynamonu
8 łyżek płatków owsianych
3/4 litra mleka
2 jabłka
cukier