MENU
ZWIŃ MENU

Muffiny z malinami

Forma potrawy: Ciasta, potrawa wegetariańska

Składniki

 
200 g margaryny
210 g cukru
2 jajka
360 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 ml mleka
 
Nadzienie:
400 ml malin (objętościowo)
1 łyżka mąki
1 łyżka cynamonu
 
Kruszonka:
60 g mąki
4 łyżki cukru
50 g margaryny
2 łyżeczki cukru waniliowego
 

Przyrządzanie

 
Zmiksować wszystkie składniki na ciasto - na końcu dodać mleko.
 
Maliny wymieszać delikatnie z mąką i cynamonem
 
Napełnić formy muffinowe do połowy ciastem i posypać połową malin. Następnie włożyć resztę ciasta i posypać pozostałymi malinami.
 
Zmiksować składniki na kruszonkę i posypać nią muffiny.
 
Piec w temp. 175 st. C. przez ok. 30 - 35 min.
 

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Surówka z dyni i jabłek na słodko

Forma potrawy: Sałatki

150–200 g dyni melonowej (zabarwionej pomarańczowo)
1 duże jabłko lub 2 mniejsze
3 łyżeczki cukru
sok z cytryny
cynamon lub wanilia
dojrzała gruszka
świeże owoce do przybrania

Owoce w sosie toffi

Forma potrawy: Desery

359g mrożonych malin
459g odsączonych przepołowionych moreli z puszki
300ml śmietanki kremówki lub bitej śmietany
6 łyżek brunatnego cukru

Do przybrania opcjonalnie:
gałązki mięty

Krem waniliowy z malinami

Forma potrawy: Desery

laska wanilii
25 dag śmietany kremówki
0,25 litra mleka
14 dag cukru
3 jajka
2 żółtka
10 dag malin
cukier puder do posypania