Gulasz z marchewką

Składniki potrawy

40dag makaronu wstążki
sól, świerzo zmielony pieprz
10dag marchewek
5dag pieczarek
1 dymka
1 cienki sznycel wieprzowy (około 10 dag)
1 łyżeczka oleju
60ml bulionu
3-4 łyżki sosu sojowego

Przyrządzanie

Zagotować osoloną wodę. Do wrzątku włożyć makaron (można dodać trochę masła lub oliwy aby się nie sklejał), gotować przez około 10 minut na średnim ogniu.

Marchewki obrać i opłukać, osuszyć. Dymkę oczyścić. Marchewki pokroić w cienkie plasterki, dymkę w krążki. Pieczarki pokroić w plasterki, mięso w paseczki.

Mocno rozgrzać na patelni olej, smażyć na nim mięso przez kilka minut na średnim ogniu całyczas mieszając. Dodać pokrojone warzywa i pieczarki. Wszystkie składniki smażyć jeszcze kilka minut na małym ogniu. Całość podlać bulionem i sosem sojowym. Gotować około 5 minut.

Gulasz przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gulasz z makaronem podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

więcej przepisów znajdziesz na stronie internetowej cojemy.pl