4 steki z wędzonej szynki
otarta skórka i sok z 2 pomarańczy
4 laski cynamonu
1 łyżka brunatnego cukru
Do przybrania:
plastry pomarańczy
gałązki rzeżuchy
Skórkę skroić ze steków szynki, a później ponacinać warstwę tłuszczu w regularnych odstępach.
Steki ułożyć na grillu i posypać skórką z pomarańczy, polać sokiem.
Na wierzchu każdego steku ułożyć laskę cynamonu i posypać cukrem.
Przez 7-8 minut przypiekać na gorącym grillu, często polewając sokiem z opiekania. Laski cynamonu przełożyć na dno formy grilla. Steki odwrócić na drugą stronę i znowu przypiekać przez 7-8 minut.
Ułożyć na ogrzanym półmisku, polać sosem z opiekania. Na wierzchu poukładać plasterki pomarańczy, laski cynamonu, gałązki rzezuchy i podawać.