Forma potrawy: Sosy
1 parówka
szynka
olej roślinny
ser żółty ostry
keczup
musztarda
pieprz
przyprawa do spaghetti
sól
cebula
2 pomidory
Na rozgrzany olej w patelni włożyć parówkę pokrojoną w kostkę oraz szynkę w paskach, podsmażyć, dodać cebulę, podsmażyć, dodać pomidor, keczup, musztardę, przyprawę do spaghetti, sól, podsmażyć, poddusić tak długo aż sos zgęstnieje.
Przed podaniem podgrzać ponownie krótko na dużym ogniu dodając ser żółty pokrojony w kostkę.
Doskonały do spaghetti.
Spaghetti z zieloną pietruszką
Forma potrawy: Dania główne, Kolacje
25 dag makaronu spaghetti
pół kostki masła lub margaryny
posiekany ząbek czosnku
pół szklanki utartego żółtego sera
1 i 3/4 szklanki posiekanej zielonej pietruszki
Forma potrawy: Dania główne, Kolacje
500 g makaronu spaghetti
100 g tuńczyka w oliwie
4 pomidory
2 ząbki czosnku
1/2 pęczka pietruszki
drobno posiekana skórka z 1/2 cytryny
4 łyżki oliwy
sól, pieprz
Forma potrawy: Dania główne, Kolacje
30 dag spaghetti
10 dag zielonych oliwek
4 strąki chili
4 dag czarnych oliwek
4 łyżki oliwy
4 ząbki czosnku
natka pietruszki
sól
Forma potrawy: Dania główne