MENU
ZWIŃ MENU

Marynowany seler z ananasem i szynką

Forma potrawy: Sałatki

Składniki

puszka kukurydzy
biała część pora
3 jajka
kilka plastrów szynki
słoiczek marynowanego selera
5 krązków ananasa (lub w kawałkach)
majonez
sól
pieprz

Przyrządzanie

Kukurydzę nalezy osączyć z zalewy, białą część pora pokroić w krążki. Jaja ugotować na twardo i posiekać.

Plasterki szybki pokroić na paseczki.

Ananas pokroić w kostkę jeżeli jest w formie krążków.

Składniki wymieszać ze sobą w miseczce wkładając w kolejności: kukurydza,  por, jajka, szynka, marynowany seler, ananas.

Na końcu doprawić majonezem, solą i pieprzem.

Z majonezu można zrezygnować.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Udziec jagnięcy marynowany

Forma potrawy: Dania główne

Ok. 1,5 kg udźca jagnięcego (młodego)
1 łyżeczka ziela angielskiego
3 cebule
10 ząbków czosnku
2 duże marchewki
3 pietruszki
1 seler
4 łyżki oleju słonecznikowego lub oliwy
kilkanaście ziaren jałowca
2 łyżki octu
pieprz
sól
kilkanaście liści laurowych

Sałatka z porów, selera i orzeszków

Forma potrawy: Sałatki

por
seler
rodzynki
słone orzeszki
majonez
 

Dip z buraka

Forma potrawy: Sosy

burak ugotowany lub marynowany
łyżka kaparów
200 ml jogurtu
łyżka czerwonego octu winnego
łyżka musztardy
łyżka pasty pomidorowej
cukier, sól, pieprz

Surówka z marchwi i selera

Forma potrawy: Sałatki

4 marchewki
1 seler
3 łyżki oleju sojowego lub oliwy
sok z cytryny
pęczek pietruszki
sól, pieprz