Forma potrawy: Napoje, potrawa wegetariańska
1 i 1/2 szklanki nektaru truskawkowego
1 i 1/2 szklanki nektaru jabłkowego
1 i 1/2 szklanki wina białego
plasterki cytryny
kostki lodu
lody konsumpcyjne
Nektary oziębić, wymieszać. Dodać wino.
Całość przelać do szklanego naczynia, dodać plasterki cytryny.
W wysokie szklanki nałożyć pokruszony lód konsumpcyjny do 1/3 wysokości. Zalewać go napojem.
Forma potrawy: Napoje
30 dag truskawek
20 dag agrestu
15 dag cukru
około 2 1/2 szklanki wody
Jogurtowy napój truskawkowo-wiśniowy
Forma potrawy: Napoje
2 szklanki jogurtu naturalnego
1 szklanka soku z truskawek
1 szklanka soku z wiśni
Napój truskawkowo-poziomkowy z serwatką
Forma potrawy: Napoje
Forma potrawy: Napoje
1 szklanka jogurtu
pół szklanki mleka
miód do smaku