MENU
ZWIŃ MENU

Cebulowe pierścienie z grilla

Formy potrawy: Przekąski lub przystawki, Dania na grilla, potrawa wegetariańska, czas przygotowania: 10 min.

Składniki

cebule duże 4 szt
mąka 250 g
piwo 200 ml
woda 200 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przyrządzanie

Cebule po obraniu kroimy na plasterki.

Wyjmujemy środki i rozdzielamy warstwy tworząc pierścienie.

Następnie przygotowujemy ciasto.

Maka, piwo, woda i proszek znajdują się w misce.

Mieszamy skladniki aż wszystkie się połączą.

Obtaczamy cebule w mące i maczamy w cieście.

Smażyć na głębokim oleju aż będą brązowo złote.

Pierścienie są idealne do potraw grilla. Zawsze trzymam je na brzegu grilla na metalowej blaszce lub folii aluminiowej.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Szaszłyczki wieprzowe z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

8 sznycli wieprzowych
pęczek bazylii
kawałek parmezanu
8 plasterków szynki
sól, pieprz

Kolorowe warzywa z grilla

Forma potrawy: Dania na grilla

4 duże papryki
50 dag cukinii
4 duże pomidory
40 dag pieczarek
sól, pieprz
4-5 łyżek octu lub soku z cytryny
8-10 łyżek oliwy

Boczek z grilla na ostro

Forma potrawy: Dania na grilla

kg surowego boczku, raczej chudego
3 łyżki ostrej musztardy
2 łyżki cukru
łyżka ziół prowansalskich
6 łyżek ketchupu
kilka kropli sosu tabasco
sól, pieprz

Pstrąg z grilla

Forma potrawy: Dania rybne, Dania na grilla

2 średniej wielkości świeże pstrągi (po około 25 dag)
pęczek koperku, natki pietruszki lub tymianku
przyprawa typu vegeta (specjalna na grilla)
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1 cytryna
1 cebula
1 łyżka oleju
1 pomidor