cojemy.pl > Przekąski lub przystawki > Cebulowe pierścienie z grilla

wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania z krewetkami i cytryną

Cebulowe pierścienie z grilla

Formy potrawy: danie na grilla, przekąska lub przystawka, potrawa wegetariańska, czas przygotowania: 10 min.

Składniki potrawy

cebule duże 4 szt
mąka 250 g
piwo 200 ml
woda 200 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przyrządzanie

Cebule po obraniu kroimy na plasterki.

Wyjmujemy środki i rozdzielamy warstwy tworząc pierścienie.

Następnie przygotowujemy ciasto.

Maka, piwo, woda i proszek znajdują się w misce.

Mieszamy skladniki aż wszystkie się połączą.

Obtaczamy cebule w mące i maczamy w cieście.

Smażyć na głębokim oleju aż będą brązowo złote.

Pierścienie są idealne do potraw grilla. Zawsze trzymam je na brzegu grilla na metalowej blaszce lub folii aluminiowej.

Widok do druku

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Cebula, Mąka pszenna (zwykła), Pieprz, Piwo, Proszek do pieczenia, Sól kuchenna

Podobne przepisy

Pstrąg z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
2 średniej wielkości świeże pstrągi (po około 25 dag)
pęczek koperku, natki pietruszki lub tymianku
przyprawa typu vegeta (specjalna na grilla)
2 łyżki masła
1 ząbek czosnku
1 cytryna
1 cebula
1 łyżka oleju
1 pomidor
» zobacz przepis

Szaszłyczki wieprzowe z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla
8 sznycli wieprzowych
pęczek bazylii
kawałek parmezanu
8 plasterków szynki
sól, pieprz
» zobacz przepis

Kolorowe warzywa z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla
4 duże papryki
50dag cukinii
4 duże pomidory
40dag pieczarek
sól, pieprz
4-5 łyżek octu lub soku z cytryny
8-10 łyżek oliwy
» zobacz przepis

Krewetki z imbirem

Forma potrawy: Danie na grilla, Przekąska lub przystawka
15 dużych krewetek (świeżych lub mrożonych)
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka posiekanego świeżego imbiru
1 łyżka posiekanej białej części dymki
2 ząbki posiekanego czosnku
2 łyżki miodu
2 łyżki sosu sojowego
sok z 1 cytryny
sok z 1 pomarańczy
125ml wody
sól, sos tabasco
» zobacz przepis

Schab karkowy z grilla (z rusztu)

Forma potrawy: Danie na grilla
1kg schabu karkowego
150g tartego sera żółtego
2 łyżki oleju
1 łyżka mielonej papryki ostrej
1 łyżka mielonej papryki slodkiej
1 łyżeczka kminku
sól
» zobacz przepis

Karkówka z grilla pyszności

Forma potrawy: Danie na grilla
1kg karkówki
1 czubata łyżeczka ziół (jałowiec, ziele angielskie, rozmaryn, majeranek)
2-3 ząbki czosnku
sól
pieprz do smaku
1/2 litra wody
150ml octu
15dag cebuli
1-2 listki laurowe
» zobacz przepis

Szaszłyczki z piersi kurczaka z grilla

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
400g piersi kurczaka
1 żółta papryka
2 ząbki czosnku
1 świeża papryczka chilli
1 mały kawałek imbiru lub 1/2 łyżki w proszku
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki cukru
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka oleju

Do przybrania:
palemki z dymki
kwiatki z chilli
liście z ogórka
» zobacz przepis

Boczek z grilla na ostro

Forma potrawy: Danie na grilla
kg surowego boczku, raczej chudego
3 łyżki ostrej musztardy
2 łyżki cukru
łyżka ziół prowansalskich
6 łyżek ketchupu
kilka kropli sosu tabasco
sól, pieprz
» zobacz przepis

Szaszłyki ze szczupaka lub innej ryby

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
średni szczupak lub inna ryba
2 różnokolorowe papryki
mały kabaczek lub patison
oliwa z oliwek
specjalna mieszanka przypraw do ryb
2 cebule
3 łyżki soku z cytryny

Do podania surówka z:
papryka
pomidor
cebula
czosnek
sól
sos vinaigrette
» zobacz przepis

Pstrag w soli z rożna

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne
1 pstrąg na osobę
1 patyk na pstrąga
sól gruba
sos sojowy
cytryna
» zobacz przepis

Szaszłyczki z wątróbek drobiowych

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie główne
0,5kg wątróbek drobiowych
1 owoc mango
50g orzechów ziemnych
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
2 suszone papryczki chilli
50g masła orzechowego
1 kawałek cynamonu
1 łyżeczka utartej skórki cytrynowej
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki sosu sojowego
3 łyżki cukru
3 łyżki oleju

Do podania:
ryż,
sos sa-teh
» zobacz przepis

Szaszłyki z makreli i krewetek

Forma potrawy: Danie na grilla, Danie rybne, Danie główne
800g filetów z makreli lub halibuta
200g krewetek

Marynata:
100ml sosu sojowego
50ml wódki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 ząbki czosnku
2 łyżki cukru
1 papryczka chilli
zioła do przybrania
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.