MENU
ZWIŃ MENU

Warzywny koktajl

Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe, potrawa wegetariańska

Składniki

ogórek - około 10 cm
natka kopru
natka pietruszki
1/2 litra schłodzongo kefiru lub jogurtu
1/2 łyżeczki soli
pieprz

Przyrządzanie

Ogórek kroimy w kostkę. Pietruszkę i koper dzielimy na części siekając grubsze fragmenty łodyg. Całość wrzucamy do malaksera wyposażonego w przystawkę do robienia koktaili.

Dodając odrobinę kefiru mieszamy na wysokich obrotach. Zielone części powinny zostać w ten sposób drobno posiekane. Zamiast malaksera można użyć ostrego noża, ale jest to trudniejsze.

Na koniec dodajemy resztę kefiru, sól i pieprz.

Więcej przepisów znajdziesz na www.cojemy.pl

Skomentuj

Zobacz przepisy ze składnikami znajdującymi się w tej potrawie

Podobne przepisy

Kakaowo-kawowy koktajl

Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe

5 łyżeczek kakao
szklanka zimnego mleka
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

Koktajl z brzoskwini

Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe

brzoskwinia
nie za duży banan
szklanka chudego jogurtu naturalnego
łyżka miodu
po kilka listków melisy lub mięty

Malinowo - bananowy koktajl

Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe

100 g malin najlepiej mrożonych
100 ml mleka
100 ml jogurtu naturalnego lub malinowego
łyżka cukru waniliowego
2 średnie banany

Koktajl z bananami

Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe

2 szklanki mleka
2 banany
1/2 szklanki płatków migdałowych
1/2 szklanki śmietanki 30-procentowej
3 łyżki cukru
40 dag lodów śmietankowych