Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe, potrawa wegetariańska
ogórek - około 10 cm
natka kopru
natka pietruszki
1/2 litra schłodzongo kefiru lub jogurtu
1/2 łyżeczki soli
pieprz
Ogórek kroimy w kostkę. Pietruszkę i koper dzielimy na części siekając grubsze fragmenty łodyg. Całość wrzucamy do malaksera wyposażonego w przystawkę do robienia koktaili.
Dodając odrobinę kefiru mieszamy na wysokich obrotach. Zielone części powinny zostać w ten sposób drobno posiekane. Zamiast malaksera można użyć ostrego noża, ale jest to trudniejsze.
Na koniec dodajemy resztę kefiru, sól i pieprz.
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
5 łyżeczek kakao
szklanka zimnego mleka
2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
brzoskwinia
nie za duży banan
szklanka chudego jogurtu naturalnego
łyżka miodu
po kilka listków melisy lub mięty
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
100 g malin najlepiej mrożonych
100 ml mleka
100 ml jogurtu naturalnego lub malinowego
łyżka cukru waniliowego
2 średnie banany
Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe
2 szklanki mleka
2 banany
1/2 szklanki płatków migdałowych
1/2 szklanki śmietanki 30-procentowej
3 łyżki cukru
40 dag lodów śmietankowych