Forma potrawy: Sosy
200 ml majonezu
50 ml keczupu
średnia cebula
2 jaja
ogórek konserwowy
sól
pieprz
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki
4 pomidory podzielone na ćwiartki
1 mała, czerwona cebula, pokrojona w plasterki
1/2 ogórka pokrojonego na kawałki
50g czarnych oliwek
225g sera feta lub caerphilly (może być solan)
2 ząbki czosnku, rozgniecione
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
świeżo zmielony pieprz naturalny
Do przybrania:
posiekana natka pietruszki
Do podania:
chleb pitta
Forma potrawy: Dania na grilla
oscypek ( nie wędzony) 60 dag
cukinia 2 szt
tymianek 1 kubeczek
oliwki 10 dag
oliwa 4 łyżki płaskie
szczypiorek
Jajecznica wykwintna (najlepsza na śniadanie w niedzielę)
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Śniadania
4 pieczarki
4 jajka
4 plastry szynki lub salami
oliwa z oliwek
6 oliwek czarnych lub zielonych
curry
kechup (3/4 łyżki)
pieprz
sól
bazylia (1 łyżeczka)
pół cebuli
pół papryki czerwonej lub zielonej
pomidor
Forma potrawy: Napoje
szklanka soku z poziomek lub truskawek
szklanka soku z czarnej porzeczki
szklanka soku z winogron
szklanka mleka
cukier
Napój truskawkowo-poziomkowy z serwatką
Forma potrawy: Napoje
40 dag truskawek
15 dag poziomek
2 1/2 szklanki serwatki
5-10 dag cukru
Forma potrawy: Desery
20 dag truskawek
3/4 szklanki mleka
czubata łyżeczka mąki pszennej
15 kropli esencji waniliowej
łyżeczka cukru
Forma potrawy: Sałatki
2 średnie ogórki szklarniowe
szklanka gęstej śmietany
12 dużych truskawek
sól
cukier