Dania główne z sosem sojowym
Kolorem zielonym zaznaczono sojowy, sos
0,5kg wątróbek drobiowych
1 owoc mango
50g orzechów ziemnych
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
2 suszone papryczki chilli
50g masła orzechowego
1 kawałek cynamonu
1 łyżeczka utartej skórki cytrynowej
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki sosu sojowego
3 łyżki cukru
3 łyżki oleju
Do podania:
ryż,
sos sa-teh
450g dyni japońskiej lub zwykłej, o zielonej skórce
1 1/2–2 szklanki dashi-jiru (lub bulionu)
2 1/2 łyżki cukru
1 łyżka wina mirin (lub wódki)
1 1/2 łyżki sosu sojowego
1kg dyni (może być hokkaido)
400g fenkułu (kopru włoskiego)
4 duże lub 5 małych jaj
150g twarogu
100ml śmietany
1/2 pęczka pietruszki
sok i skórka z połówki cytryny
1 łyżka łagodnego curry
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka soli ziołowej
szczypta sproszkowanej gałki muszkatołowej
biały pieprz do smaku
masło do wysmarowania formy
2 łyżki sezamu
1 łyżka wódki
pół kg cielęciny
1 łyżeczka mąki
olej
łyżeczka cukru
musztarda
4 łyżki octu winnego
pieprz
sól
6 kulek ziela angielskiego zmiażdzonego
1 łyżka sosu sojowego
bazylia
1 cebula
2 ząbki czosnku
tymianek
1kg dyni
3/4 szklanki ryżu
2 duże cebule
2 jaja
1/2 szklanki tartego żółtego sera
2 łyżki oleju
łyżka sosu sojowego
zielenina
sól
Na sos pomidorowy:
1 łyżka masła lub margaryny
1 łyżka mąki
1/2 szklanki wywaru z warzyw (może być z kostki)
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
2 łyżki śmietany
cukier, sól, pieprz