cojemy.pl > Dania główne > Dania główne z nabiałem oraz jajami > Dania główne ze smalcem > Przepisy na potrawy > Strona numer 3

Dania główne ze smalcem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Zupy z marchewką i pietruszką
Dania główne z alkoholem Dania główne z grzybami Dania główne z innymi składnikami Dania główne z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Dania główne z mięsem Dania główne z nabiałem oraz jajami Dania główne z napojami Dania główne z owocami Dania główne z pieczywem Dania główne z przyprawami Dania główne z rybami i owocami morza Dania główne z sosami Dania główne z słodyczami Dania główne z warzywami
Dania główne z bryndzą Dania główne z jajkami Dania główne z jogurtem Dania główne z kefirem Dania główne z majonezem Dania główne z margaryną Dania główne z masłem Dania główne z mlekiem Dania główne z mozzarellą Dania główne z olejem Dania główne z oliwą Dania główne z oscypkiem Dania główne z parmezanem Dania główne z serem białym (twarogiem) Dania główne z serem owczym Dania główne z serem pleśniowym Dania główne z serem topionym Dania główne z serem żółtym Dania główne ze smalcem Dania główne z tofu Dania główne ze śmietaną

Kolorem zielonym zaznaczono smalec

Krokiety z kapustą i grzybami

Forma potrawy: Danie główne
Ciasto:
20dag mąki
200ml mleka
200ml wody
2-3 jaja
3dag słoniny
sól
Nadzienie:
80dag kapusty kwaszonej
4dag grzybów suszonych
10dag cebuli
2dag tłuszczu
2 jaja
bułka tarta
sól, pieprz
» zobacz przepis

Karp po krakowsku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
1kg karpia
8dag kaszy gryczanej
2dag tłuszczu do kaszy
5dag suszonych grzybów
8dag cebuli
2 żółtka
200ml śmietany
sól, pieprz
» zobacz przepis

Bigos staropolski

Forma potrawy: Danie główne
szklanka czerwonego wytrawnego wina
5dag suszonych grzybów
0,5kg wędlin
1kg - mieszanych pieczonych mięs
5dag - słoniny
2  łyżki smalcu
2  kwaśne jabłka
kilka suszonych śliwek
1 duża cebula
2kg kiszonej kapusty
kilka liści laurowych
cukier
pieprz
sól
kilka ziaren jałowca
kilka ziaren ziela angielskiego
» zobacz przepis

Bogracz - gulasz węgierski

Forma potrawy: Danie główne
50dag wołowiny ( ew. wieprzowiny)
2 łyżki smalcu
1 łyżka słodkiej papryki w proszku
pieprz
sól
2 cebule
1 ząbek czosnku
kminek
40dag marchwi
1 świeża ostra papryka lub suszona suszka + 2 świeże słodkie papryki
40dag pietruszki
1-2 pomidory
60dag ziemniaków
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.