cojemy.pl > Zapiekane > Zapiekane z warzywami > Zapiekane z selerem > Przepisy na potrawy

Zapiekane z selerem


wyszukaj przepisy wg. składników, na przykład: Dania zawierające por, cebulę i boczek
Zapiekane z alkoholem Zapiekane z grzybami Zapiekane z innymi składnikami Zapiekane z makaronami, mąkami, kaszą, zbożami Zapiekane z mięsem Zapiekane z nabiałem oraz jajami Zapiekane z napojami Zapiekane z owocami Zapiekane z pieczywem Zapiekane z przyprawami Zapiekane z rybami i owocami morza Zapiekane z sosami Zapiekane z słodyczami Zapiekane z warzywami
Zapiekane z bakłażanem Zapiekane z bobem Zapiekane z cebulą Zapiekane z cukinią Zapiekane z czosnkiem Zapiekane z dymką (pęczkiem dymki) Zapiekane z dynią Zapiekane z fasolą Zapiekane z fasolką szparagową Zapiekane z groszkiem Zapiekane z kalarepą Zapiekane z kapustą Zapiekane z kiełkami sojowymi Zapiekane z koperkiem lub koperem Zapiekane z kukurydzą Zapiekane z marchewką Zapiekane z ogórkiem Zapiekane z papryką Zapiekane z papryką chili Zapiekane z pietruszką Zapiekane z pomidorem Zapiekane z porami Zapiekane z rozmarynem Zapiekane z ryżem Zapiekane z rzeżuchą Zapiekane z rzodkiewką Zapiekane z sałatą Zapiekane z selerem Zapiekane z soją Zapiekane z szalotką Zapiekane ze szczypiorkiem Zapiekane ze szparagami Zapiekane ze szpinakiem Zapiekane z włoszczyzną Zapiekane z ziemniakami

Kolorem zielonym zaznaczono seler

Selery zapiekane

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
2 średniej wielkości selery
25dag chudego białego sera
4 łyżki słodkiej śmietanki
1 cebula
0,5 papryki zielonej
0,5 papryki czerwonej
6 zielonych nadziewanych oliwek
3 jaja
1 łyżka swieżych posiekanych: koperku, szczypiorku i zielonej pietruszki
sól
Sos:
3 łyżki oliwy
1 łyżeczka musztardy
0,5 łyżeczki pieprzu
sól
» zobacz przepis

Selery faszerowane

Forma potrawy: Zapiekane, Inna potrawa, Danie główne
4 selery
mleko
15dag pieczarek
10dag szynki
tłuszcz
5dag ketchupu
8dag sera żółtego
zielenina
sól, pieprz
» zobacz przepis

Filety z dorsza po marynarsku

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane, Danie główne
50dag filetów z dorsza
4 ziemniaki
marchewka
pół selera
2 cebule
10dag śmietanki
pół szklanki soku pomidorowego
ząbek czosnku
sok z cytryny
mąka
olej
natka pietruszki
sól i pieprz
» zobacz przepis

Zapiekanka z kiełkami (różnymi)

Forma potrawy: Zapiekane
20dag ziemniaków
po 5dag różnych kiełków (pszenicy, soi, rzodkiewki)
12dag mąki
10dag masła
2 jajka
12dag gęstej śmietany
1 pęczek natki pietruszki
15dag selera
10dag sera mazurskiego
1 łyżeczka vegety lub przyprawy delikat
1-2 ząbki czosnku
2 świeże listki lub 1/2 łyżki suszonego lubczyku
2 łyżki majeranku
pieprz
sól
1 łyżka masła do wysmarowania formy
» zobacz przepis

Biało-czerwona lazania

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
35dag gotowego makaronu lasagna
20dag sera salami w plasterkach
5 jajek
5dag startego sera typu cheddar
3 łyżki startego parmezanu
2 łyżki masła
2 łyżki margaryny
sól
pieprz
Sos beszamelowy
2 łyżki masła lub margaryny
2 łyżki mąki
3/4 szklanki mleka
1/4 łyżeczki białego pieprzu
sól
Sos mięsno-pomidorowy
40dag mielonego mięsa wołowego
50dag pomidorów
1 cebula
10dag selera
1 marchew
2 łyżeczki bazylii
2 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
» zobacz przepis

Lasagna z sosem bolońskim i grzybami

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
30dag gotowego makaronu lasagna
25dag pieczarek
10dag startego sera cheddar
2 łyżki startego parmezanu
3 łyżki oleju
1 1/2 łyżki masła
sól
pieprz
Sos boloński:
25dag mielonej wołowiny
5dag wędzonego boczku
1 cebula
1 marchew
1 łodyga selera naciowego
30dag pomidorów lub 1 puszka pasty pomidorowej
1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
3/4 szklanki bulionu (może być z kostki)
2 łyżki oleju
po 1 łyżce suszonego tymianku, bazylii, estragonu
sól
pieprz
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.