cojemy.pl > Wyszukiwanie wg. składników

Szukaj przepisów według składników

Wybierz składnik z listy
LUB wpisz nazwę składnika
[X] Bakłażan
[X] Ser żółty
Zmniejsz wyniki do wybranej formy potrawy:
Kliknij znaczek [X] obok składnika, aby usunąć z listy wybranych.
Liczba znalezionych przepisów: 218

Kolorem zielonym zaznaczono [Bakłażan] [Ser żółty]

Jajka rabo do mestiza

Forma potrawy: Śniadanie
4 jajka
1 mały pomidor
1/2 cebuli
1/4 ząbka czosnku
1 papryczka chilli
2 łyżki sera cheddar
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
olej do smażenia
Do podania:
placki tortilla
» zobacz przepis

Makaron z sosem pesto

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
50dag zielonego makaronu
sól
Na sos:
10dag liści świeżej bazylii
2 duże ząbki czosnku
6 łyżek tartego parmezanu
1/4 szklanki orzeszków piniowych lub obranych i zmielonych migdałów
1/2 szklanki oliwy wysokiej jakości
» zobacz przepis

Mintaj lub dorsz zapiekany z grzybami

Forma potrawy: Danie rybne, Zapiekane
400-500g filetów lub mrożonych kostek z mintaja lub dorsza
20g mąki
20g oleju
1/2 szklanki śmietany
150g świeżych grzybów (mogą być pieczarki)
400g ziemniaków
80-100g startego, ostrego żółtego sera
pół pęczka natki pietruszki
sól, pieprz, szczypta ostrej papryki
» zobacz przepis

Kotlety baranie zapiekane z pieczarkami

Forma potrawy: Danie główne
8 kotletów z młodej baraniny z kostką
200g parmezanu
200g pieczarek
3 łyżki masła
20g słoniny
1 cebula
2 łyżki tartej bulki
50ml bulionu
1 łyżeczka pokrojonej zielonej pietruszki
sól, pieprz
 
Do podania:
kartofle jako purée
czerwona kapusta
» zobacz przepis

Zapiekanka z mięsem

Forma potrawy: Zapiekane
50dag ziemniaków
30dag mięsa mielonego
2 ząbki czosnku
2 cebule
1 pęczek szczypiorku
1 pęczek natki pietruszki
2 łyżki bułki tartej
2-3 łyżki parmezanu
2 szklanki śmietany
1 łyżka masła do wysmarowania formy
sól
pieprz
» zobacz przepis

Zapiekanka alzacka

Forma potrawy: Zapiekane
100g kiełbasy
4 jajka
2 szklanki śmietanki
łyżka posiekanej natki pietruszki
pomidor
200g startego żółtego sera
sól
pieprz
szczypta gałki muszkatołowej
2 łyżki masła
» zobacz przepis

Sola po florencku

Forma potrawy: Danie rybne, Danie główne
700g filetów z soli
700g surowych liści szpinaku
250ml białego wytrawnego wina
50g tartego parmezanu lub podsuszonego oscypka
60g masła
szczypta gałki muszkatołowej
sól, pieprz
Sos:
60g masła
50g mąki
500ml mleka
» zobacz przepis

Zapiekanka ziemniaczana wykwintna

Forma potrawy: Zapiekane
piersi z indyka
żółty ser
cebula
pół papryki
pomidor
50 dkg ziemniaków
 
olej
ocet winny
przyprawa oregano
przyprawa do grilla
sól
groszek konserwowy
» zobacz przepis

Zapiekanka z kaszy kukurydzianej

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
25dag kaszy kukurydzianej
1 łyżka masła
30dag kiełbasy
30dag pieczarek
1 łyżka tłuszczu
1 cebula
2 łyżki ketchupu
3 łyżki śmietany
15dag sera żółtego
sól, pieprz
tłuszcz i tarta bułka do formy
» zobacz przepis

Cordon bleu z brokułami

Forma potrawy: Danie główne
4 kotlety cielęce (po ok. 200g i grubości ok. 2cm)
4 plastry sera ementalera
4 plastry gotowanej szynki
sól, pieprz
2 jaja
2 łyżki mąki
4 łyżki bułki tartej
2 łyżki oleju
2 łyżki masła
500g brokułów
rzeżucha do przybrania
» zobacz przepis

Dynia hokkaido nadziewana

Forma potrawy: Zapiekane, Danie główne
150g ryżu długoziarnistego
2 dynie Hokkaido (po 1 kg)
2 cebule
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy lub oleju
500g mieszanego mięsa mielonego
1 łyżeczka sproszkowanej słodkiej papryki
3 jaja
100g śmietany kremowej
100ml mleka
100g startego sera gouda
sól
» zobacz przepis

Makaron milanaise

Forma potrawy: Kolacja, Danie główne
25dag ugotowanego makaronu
szklanka startego żółtego sera
sól, pieprz
1 i 3/4 szklanki mleka
Do podania:
sałata
lub surówka
» zobacz przepis
↑ wróc do góry ↑
Cookies i polityka prywatności.

Serwis cojemy.pl wykorzystuje pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Zobacz szczegóły w polityce prywatności.